Siyaset - Politika 12.12.2019 10:00

Yalçın Topçu, Kazakistan'ın 28. Bağımsızlık resepsiyonunda konuştu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Kazakistan Ankara Büyükelçisi Abzal Saparbekuly'nin ev sahipliğinde düzenlenen Kazakistan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığını ilan edişinin 28. yılı münasebetiyle düzenlenen resepsiyona katıldı.  
Yalçın Topçu, Kazakistan'ın 28. Bağımsızlık resepsiyonunda konuştu

“Türk ailesinin kahraman ve asil evlatları Kazakistanlı kardeşlerimizin asırlarca büyük bedeller ödedikleri tam bağımsızlık ülküsü resmen gerçekleşmiş oldu”

 Kardeş ülke Kazakistan’ın 28. Bağımsızlığını basın mensuplarına değerlendiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ata yurdumuz Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı ve milli lideri, Türk Dünyasının Aksakalı Nursultan Nazarbayev’in Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını 16 Aralık 1991 tarihinde ilan ettiğini belirterek, “Türk ailesinin kahraman ve asil evlatları Kazakistanlı kardeşlerimizin asırlarca büyük bedeller ödedikleri tam bağımsızlık ülküsü resmen gerçekleşmiş oldu” dedi.

 “Türkiye ve Kazakistan devletleri ebedi dost ve müttefik, halkları ise bir atanın ayrı beşiklerde büyümüş evlatlarıdır”

 Kazakistan’ın bağımsızlığının 28.yıl dönümünde, sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal alanda göstermiş olduğu istikrarlı gelişme ve sürdürülebilir büyümesi ile Türk dünyasında, bölgesinde ve dünyada parlayan yıldız bir ülke olduğunu belirten  Topçu, Kazakistanlı merhum şair Mahcan Cumabay’ın Kurtuluş Savaşına atfen yazdığı “Uzaktaki Kardeşime” şiirini hatırlatarak,  “Mağcan Cumabay atanın uzaktaki kardaşlarının devleti olan Türkiye’de, Kazak kardeşlerinin bağımsızlığını tanıyan ilk devlet olarak tarihe geçti. Türkiye ve Kazakistan devletleri ebedi dost ve müttefik, halkları ise bir atanın ayrı beşiklerde büyümüş evlatlarıdır. Kardeş Kazak halkının bağımsızlık günü kutlu olsun, Devletleri dünya döndükçe var olsun” dedi.