Vakıf Katılım web
Magazin 15.10.2019 00:30

MEHMETÇİK İÇİN DİZ ÇÖKÜP AĞIT YAKTI

Dün gece İzmirli hayranlarıyla Park Bornova sahnesinde buluşan başarılı sanatçı Aydilge, askerlerimizi ve asker annelerini unutmadı.
MEHMETÇİK İÇİN DİZ ÇÖKÜP AĞIT YAKTI

Babası emekli askeri hekim olan Aydilge, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin başlattığı operasyona sahnesinden tam destek verdi. Sahne öncesi Türk bayraklarıyla donatılmış salonda mini bir söyleşi yapıp ve yoğun istek üzerine akustik performans sergileyen Aydilge, daha sonra sahneye çıkarak Yalnızlık Masalı adlı şarkısını seslendirdi. ''Tüm dünyada yalnız bırakılmaya çalışan ülkemiz asla yalnız değil, çünkü bizler varız. Bizi ekonomi ile tehdit edenler Kurtuluş Savaşı'nı ne şartlarda kazandığımızı unutuyorlar. Belki elim silah tutmaz ama bugün ''gel'' desinler mehmetçik için, vatanım için koşa koşa giderim. Tıpkı Nene Hatun gibi... Tıpkı Kara Fatma gibi... Bu milletin kadınlarını ve analarını asla hafife almasınlar. Tarih kitapları Türk kadının yazdığı destanlarla dolu. Gerekirse yine yazarız... '' diyen Aydilge, evlat hasreti çeken, asker yolu gözleyen annelere de selam gönderdi.

Konuşmasının ardından TRT1'de yayınlanan ve hem evlatlarından hem de vatanından ayrı düşen bir annenin dramının anlatıldığı Benim Adım Melek dizisi için yaptığı jenerik şarkısını, sahnede diz çöküp annelerin gözünün içine bakarak söyleyen Aydilge, yaktığı ağıtla da dinleyicilerine duygusal anlar yaşattı. Bu anlarda göz yaşlarını tutamadığı dikatlerden kaçmayan başarılı sanatçı, performansını ''Vatan sana canımız feda'' sözleriyle noktalarken seyirciler tarafından dakikalarca alkışlanıp sahneden büyük bir sevgi seli ile uğurlandı.