Vakıf Katılım web
Magazin 20.08.2019 00:30

"Kıvanç da yirmi bin liraya oynamaz..."

Oyuncu Önder Açıkbaş'tan komedi oynayan kadın meslektaşlarını kızdıracak açıklama geldi.
"Kıvanç da yirmi bin liraya oynamaz..."

 Kadın oyuncuların güldürme konusunda zorlanabildiklerini anlatan ünlü komedyen “Kadının komedi yapıp güldürmesi onu zorlayabilir. Mizah biraz erkeğin işi gibi bence komedi kadının fıtratına tam uymuyor” dedi. Nişantaşı Citys’te objektiflere yansıyan Önder Açıkbaş şu sıralar yapımcılığını üstlendiği bir sit-com projesi üzerine çalıştığını belirtirken oyunculukta hedefinin paradan çok itibar olduğunu söyledi.

“Bir sit-com dizi yapacağım onun hazırlığı içindeyim” diyen Açıkbaş yapımcılığın zor bir iş olmadığını aktarıp  “Oynayacağım, yazacağım aynı zamanda yapımcılığını da yapacağım. Yapımcılık öyle çok abartılacak bir şey değil ürünü total bir biçimde kanala teslim etmek öyle çok havalı değil. Yüksek maliyetli iş olmayacak herkes yüreğini koyacak uygun paralar oynayacağız. İşimiz sevilsin biz paranın değil itibarın peşindeyiz. Sonra bir gün zengin olursak daha yüksek maliyetli işlere gireriz” şeklinde konuştu.

 Dizi sektörünün daralmaya gittiğini ve bunun doğal olarak oyuncuların aldığı ücretlere de  yansıdığını anlatan oyuncu “ Evet oyuncuların ücretleri düştü. Reklam gelirleri azaldı böyle olunca kanalların parası azalınca doğal olarak yapımcı az kazanırsa oyuncuya az para teklif eder, daralma varsa ayak uyduracağız. Uygun paralara çalışacağız uygun dediğim ülke normlarına göre az para değil eskisi gibi bölüm başına kırk bin liralara alamayız” ifadesini kullandı.

 Önder Açıkbaş ayrıca bölüm başına astronomik rakamlar kazanan ünlü dizi yıldızlarıyla ilgili bir soru üzerine örnek gösterdiği Kıvanç Tatlıtuğ’a  “Bizden çok kazanan oyuncular var yani Kıvanç da yirmi bin liraya oynamaz bir gömlek giyiyor kardeşim çiçek gibi. Ayrıca Kıvanç bu ülkenin en iyi drama oyuncularından biridir bence hayranlıkla izliyorum. Çok kalbi temiz bir adamdır hak ettiği yere geldi onun oyunculuğunu beğeniyorum” sözleriyle iltifatta bulundu.  

 Açıkbaş, “Kadın komedyenleri erkekler kadar başarılı buluyor musunuz?” soruna ise “Kadın çok estetik bir varlık bu kadar hoş bir varlığın komiklik yapıp insan güldürmesi bazen onu zorlayabilir. Mizah biraz erkeğin şeyi ben ona inanıyorum galiba. Erkekler sanki kadınlardan biraz daha yani bir Kemal Sunal, Şener Şen, İlyas Salman...Kadının fıtratına tam uymuyor komedi bence. Mesela kadınlar da ekranda erkeklerden daha iyi haber sunuyor kadınlara daha çok yakışıyor” cevabını verip yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemiş oldu.