Gayrimenkul 07.05.2019 03:00 Güncelleme: 10.05.2019 13:10

"Gayrimenkul sektörünün geleceğine odaklanarak yeni başarı hikayeleri yazacağız"

'Türkiye'nin Gayrimenkul Platformu' GYODER'in 20. Olağan Genel Kurul Toplantısı, 2 Mayıs 2019 Perşembe günü Park Dedeman Otel'de gerçekleşti. Mayıs 2017'de GYODER'in Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlenen Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, 2019-2020 dönemi için bir kez daha GYODER Başkanlığı'na seçildi.
"Gayrimenkul sektörünün geleceğine odaklanarak yeni başarı hikayeleri yazacağız"

NEŞE BERBER

“GYODER Yönetim Kurulu olarak, bize emanet edilen bu önemli görevi, heyecanımızı hiç kaybetmeden, büyük bir inançla sürdüreceğiz” diyen GYODER Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, şunları söyledi: “Bu yıl 20. yılını kutlayan GYODER, gayrimenkul sektörünün önde gelen girişimcileri ve yöneticilerinin, sektörün gelişimi için büyük bir özveriyle katkıda bulunduğu çok kuvvetli bir dernek haline geldi. Gayrimenkul sektörünün sürdürülebilir büyümesine katkı sağlamak amacıyla kurulan derneğimizin, bugün sektörün tamamını kucaklayan bir yapıya sahip olmasının gururu içindeyiz. GYODER çatısı altında; GYO’lar, gayrimenkul geliştiricileri ve yatırımcıların yanı sıra, gayrimenkul danışmanlık, gayrimenkul değerleme, sigortacılık, mimari ve hukuk gibi gayrimenkulün ana ve yan sektörlerini kapsayan 240’a yakın kurumsal üyemiz bulunuyor. Çok efektif bir icra kurulu oluşturup, onun altında komiteler geliştirerek, yine durmadan sektöre ve ülkemize değer katmaya devam edeceğiz.”

Hedefimiz, gayrimenkul sektörünü çok daha güçlü seviyeye taşımak

GYODER yönetimi olarak, sektörün şeffaflaşması, daha da kurumsallaşması, etik kodların belirlenmesi, gayrimenkul finansmanında çeşitlilik ve Anadolu’ya açılma faaliyetlerine ağırlık verdiklerini belirten Doç. Dr. Feyzullah Yetgin, “Sektörümüzün sorunlarını çeşitli platformlarda paylaşarak çözüm önerilerimizi dile getirmeye devam ettik. Kamu kurumlarıyla ve önemli STK’larla yakın iş birliğimizi artırmak üzere çalışmalar yaptık. Bu dönem içerisinde de, İstanbul ve Anadolu’da önemli zirveler, toplantılar, buluşmalar gerçekleştirdik. Anadolu’daki kentlerimizin yatırım fırsatlarını, yatırımcılarla buluşturduğumuz ‘Gelişen Kentler Zirvesi’ ile yerel yönetim ve sektör temsilcileriyle bir araya gelerek bilgi alışverişlerinde bulunduğumuz ‘Anadolu Buluşmaları’na devam edeceğiz. 2000 yılından bu yana Türkiye gayrimenkul sektörünün nabzını tutan, sektörü aynı çatı altında buluşturan Gayrimenkul Zirvesi’ni yine bilgi yüklü, geniş perspektifli ve keyifli bir içerikle düzenlemeyi sürdüreceğiz. Sektördeki son gelişmeleri değerlendirmek ve mevcut sorunlara çözüm bulmak amacıyla hayata geçirdiğimiz ‘GYODER Çözüm Platformu’nu da yeni konu başlıklarıyla geliştireceğiz. Aynı zamanda, üyelerimizle birlikte yer aldığımız yurt dışındaki fuar ve organizasyonlarda büyük bir sinerji oluşturarak, Türkiye gayrimenkul sektörünü temsil etmeyi ve ülkemizin tanıtımına katkıda bulunmayı sürdüreceğiz. Tüm bu çalışmaları gerçekleştirirken temel hedefimiz, ülkemiz için stratejik öneme sahip gayrimenkul sektörünü, çok daha güçlü bir seviyeye taşımaktır” diye konuştu.