Tiyatro 10.11.2022 14:42

Devlet Tiyatroları "Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali" seyircisiyle buluşuyor

Devlet Tiyatroları tarafından düzenlenen "Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali" seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor.
Devlet Tiyatroları "Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali

Festivalin açılışı; 16 Kasım Çarşamba günü saat 20.00’de İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde Ankara Devlet Tiyatrosu’nun “PERİFERİ” adlı oyunuyla gerçekleşecek. Yurtdışından ve Türkiye’den önemli tiyatro gruplarını ağırlayacak festivalde bu yıl; Yurtdışından 4, Türkiye’den 2 olmak üzere toplam 6 farklı oyun sahnelenecek.

Festival, 23 Kasım Çarşamba günü sona erecek. "Uluslararası Kadın Oyun Yazarları Tiyatro Festivali”, dünyanın dört bir yanından sadece kadınların yazdığı tiyatro metinlerinin seçkin sahne performansları ile farklı kültürlerde yaşamış kadın yazarların gözünden yerele ve evrensele ışık tutmayı, çatışma alanları konusunda farkındalık yaratmayı ve kadın bakış açısıyla çözümlerin sunulabileceği bir platform oluşturmayı hedefliyor.

Bunun yanı sıra temsilleri verilecek oyunların yazarlarıyla da buluşma imkânı sağlayacak festival içerisinde, kadın yazarların söyleşileri temsillerin ertesi gününde İstanbul Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu fuayesinde saat 16.00’da yer alacak.

Toplamda 6 temsilin verileceği festival programıyla ilgili detaylı bilgiye www.devtiyatro.gov.tr ve www.akmistanbul.gov.tr adreslerinden ulaşılabilirsiniz.