Beyaz Perde 23.03.2023 16:49

"Bir Zamanlar Gelecek: 2121" Uluslararası Horror & Sci-Fi Film Festivali'nde!

Türkiye'nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu ve distopya yönetmeni ünvanına sahip Serpil Altın'ın filmi 25 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde Phoenix Harkins Sinemaları'nda gösterimde olacak.

Dünya prömiyerini 29. Uluslararası Adana Film Festivali’nde yapan Serpil Altın’ın ilk uzun metrajlı filmi “Bir Zamanlar Gelecek: 2121” hız kesmeden dünya film festivallerindeki yolculuğuna devam ediyor. Bu yıl 30 Mart-2 Nisan 2023 tarihleri arasında 34. kez düzenlenen Münih Türk Film Günleri’nin “Açılış Filmi” olan film, aynı zamanda Amerika’nın en büyük beşinci şehri ve Arizona eyaletinin başkenti olan Phoenix’de 19. kez düzenlenen Uluslararası Horror & Sci-Fi Film Festivali’nde yarışmalı bölüme seçilen dört bilim kurgu filminden biri.

 

Türkiye’nin ilk uzun metraj kadın bilim kurgu ve distopya yönetmeni ünvanına sahip Serpil Altın’ın filmi 25 Mart, 31 Mart ve 1 Nisan tarihlerinde Phoenix Harkins Sinemaları’nda gösterimde olacak. 30 Mart Perşembe saat 20:00’de ise, yönetmen, senarist Serpil Altın, yapımcı, eş senarist Korhan Uğur, oyuncu Selen Öztürk ve görüntü yönetmeni Kaan Çalışkan’ın katılımıyla 34. Münih Türk Film Günleri’nin “Açılış Filmi” olarak Rio Filmpalast’ta seyircisiyle buluşacak.

 

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir film (Yeşil Film prodüksiyon ilkelerine sadık kalmaya gayret eden) girişimi olan “Bir Zamanlar Gelecek: 2121”in konusu ise şöyle:

“Gelecekte iklim krizi ve kıtlık sebebiyle yeryüzü yaşanılmaz hale gelir. “Kıtlık Kanunları” gereği sisteme getirilen yeni hayat karşılığında, yaşlı neslin yok edilmesi zorunludur. Bu sistemde yaşayan ailenin hayatı yeni bebek haberiyle değişir.”