Türkiye - Gündem 22.03.2018 16:32

Bartın'da Nevruz Coşku İle Kutlandı

Bartın Belediyesi destekleriyle Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bartın İl Başkanlığı tarafından Nevruz Bayramı etkinlikleri düzenlendi.
Bartın'da Nevruz Coşku İle Kutlandı

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etikliklere Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Milliyetçi Hareket Partisi Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik, Merkez İlçe Başkanı Murat Demir, Kadın Kolları Başkanı Nuran Akmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Taner Çetin, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Bartın İl Başkanı Bünyamin Özgüroğlu, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı Cemal Akın, "Bu tür etkinliklerin geleneksel hale gelmesini istiyoruz. Allah’ın izniyle de geleneksel hale getireceğiz. Her yıl bu örf ve adetlerimizi gerçekleştireceğiz. Unutulduğunda yaşanılan sıkıntıları görüyorsunuz. Bu tür etkinlikler birlik ve beraberliğin vesilesidir. Türk Milletinin bu güzel bayramını kutluyorum. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Allah devletimize zeval vermesin” dedi.

Başkan Cemal Akın’ın konuşmasının ardından Bartın Belediyesi Mehter Takımı konser verdi. Program Mas Güreşi, örse çekiç vurma, ok atma, ata binme ve çeşitli çocuk oyunları ile devam etti. Yoğun katılımın olduğu programda vatandaşlara pilav ve ayran ikramında bulunuldu. Ayrıca programa katılan Türk Eğitim Sen Bartın Şube Sekreteri Mehmet Bekçi’nin doğum günü Yörük çadırında hazırlanan sürprizle kutlandı.