Magazin 07.12.2021 04:27 Güncelleme: 07.12.2021 08:58

  'AĞAÇTAKİ KIZ' 11 ARALIK'TA SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

'Ağaçtaki Kız' uzun süren hazırlıkların ardından ilk kez seyirciyle buluşurken 'Bir Barda Bir Gece', 'Deli Bayramı', Vahşet Tanrısı' ve Romeo & Juliet' gibi DasDas Sahne'nin ilgi gören oyunları tiyatroseverlere keyifli dakikalar sunmaya yeni hafta da devam edecek.
   'AĞAÇTAKİ KIZ' 11 ARALIK'TA SEYİRCİYLE BULUŞUYOR

Kültür sanat ve eğlencenin merkezi DasDas’ta tiyatro keyfi sürüyor. ‘Ağaçtaki Kız’ uzun süren hazırlıkların ardından ilk kez seyirciyle buluşurken ‘Bir Barda Bir Gece’, ‘Deli Bayramı’, Vahşet Tanrısı’ ve Romeo & Juliet’ gibi DasDas Sahne’nin ilgi gören oyunları tiyatroseverlere keyifli dakikalar sunmaya yeni hafta da devam edecek. DasDas aynı zamanda ‘+1 Sunar: Adamlar’ konseriyle de müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

DasDas’ın heyecanla beklenen yeni oyunu ‘Ağaçtaki Kız’, 11 Aralık akşamı 20.30’da tiyatroseverlerle buluşuyor. Şebnem İşigüzel’in aynı adlı romanından İlksen Başarır tarafından uyarlanan ve de yönetilen oyun iki gencin; aşkı, dostluğu, hayalleri, hayal kırıklıklarını, yere düşmeyi, yerden kalkabilmeyi ve sırlarını paylaşarak dile getirmelerini konu alıyor. Ahsen Eroğlu ile Tunahan Çilingir’in oynadığı oyun, sezon boyunca DasDas Sahne’de sahnelenmeye devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde prömiyer yapan Lulu Raczka imzalı ‘Bir Barda Bir Gece’, yeni haftada 12 Aralık günü 17.00’de DasDas Sahne’de sergilenecek. Nurgül Yeşilçay ile Afra Saraçoğlu’nu tiyatro sahnesinde bir araya getiren Nagihan Gürkan yönetmenliğindeki oyun, kadınların her akşam başlayan elektrik kesintileri sırasında kayboldukları bir dünyada arkadaşını bulmak için bir bara giden üniformalı kız ile barın tek çalışanı bir kadının arasındaki gerilimin ve soru işaretlerinin hiç bitmediği bir geceyi konu alırken günümüze pek de uzak olmayan distopik bir dünyayı gözler önüne serecek.

Metin Akpınar süpervizörlüğündeki ‘Deli Bayramı’na seyircinin büyük ilgisi sürüyor. Yönetmenliğini Akpınar ile beraber Mert Fırat’ın üstlendiği oyunda Turgut Özakman’ın 1987 yılında kaleme aldığı aynı adlı oyununun delileri DasDas’ı ele geçiriyor. Oyuncu kadrosunda Alper Baytekin, Ayşegül Cengiz, Büşra Alnıtemiz, Cansu Boz, Didem Balçın, Erdi Güçlü, Hande Özkurt, Kadir Burak Baydar, Mert Fırat, Nila Fırat, Özgün Aydın, Tunahan Çilingir ve Volkan Yosunlu’nun yer aldığı oyun, 13 Aralık akşamı 20.30’da DasDas Sahne’de seyirciyle buluşacak.

Kadrosunda Binnur Kaya, Dolunay Soysert, Güven Kıraç ve Levent Ülgen’i bir araya getiren Celal Kadri Kınoğlu yönetmenliğindeki ‘Vahşet Tanrısı’, uzlaşmak üzere bir araya gelen ebeveynlerin hikayesini 14 Aralık akşamı 20.30’da sanatseverlere anlatmaya hazırlanıyor. Yasmina Reza imzalı oyun, seyirciye keyifli bir komedi sunuyor.

15 Aralık akşamı 20.30’da DasDas, ölümsüz bir aşka ev sahipliği yapacak. ‘Romeo & Juliet’; Ayberk Aladar, Barış Gönenen, Başak Kıvılcım Ertanoğlu, Can Avcı, Ceren Boz, Deniz Can Aktaş, Erdem Akakçe, Ertuğrul Gümrükçüoğlu, Hülya Gülşen, Naz Çağla Irmak, Onur Tanyeri, Sinan Gülşen ve Ümit Erlim’den oluşan zengin kadrosuyla Mert Fırat ile Nagihan Gürkan yönetmenliğinde DasDas Sahne’de olacak. Tiyatroseverlerin Verona’daki iki düşman ailenin birbirlerine aşık çocuklarının trajedisine tanık olacağı oyun, aynı zamanda 16 Aralık akşamı da 20.30’da izlenebilecek.

DasDas, bu haftayı ‘+1 Sunar: Adamlar’ konseri ile kapatıyor. ‘Sarılırım Birine’, ‘Acının İlacı’ ve ‘Rüyalarda Buruşmuşum’ gibi şarkılarıyla müzikseverlerin gönlünde taht kuran Adamlar, 17 Aralık akşamı 22.00’de DasDas’ta sahne alarak seyircisine eğlenceli dakikalar sunacak.