Kültür Sanat 22.04.2021 08:17

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nden faydalı atölyeler!

Pandemi koşulları nedeniyle online olarak devam eden 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivalinin ikinci etabı 22 Nisan'da başlıyor.
4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali'nden faydalı atölyeler!

 İlk etabı 1-7 Mart tarihleri arasında Türkiye’de, Birleşik Krallık’ta ve Kosova’da başarıyla gerçekleşen festivalin ikinci etabı hız kesmeden devam ediyor. Kısmı karantina koşullarının geçerli olduğu ülkemizde Nisan ve Mayıs aylarında sinemaseverlere unutulmaz bir sinema deneyimine davet ediyor.

Katılımların Ücretsiz Olduğu Atölyeler!

4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin ikinci etabında birbirinden seçkin atölyeler, katılımcılarla buluşuyor. Festival programı dahilindeki atölyeler ise;

Prof. Berrak Taranç ile “Çocuklar için Müzik Atölyesi”  (23 Nisan 2021)

Hira Selma Kalkan ile “Sanatla Terapi Atölyesi” (24 Nisan 2021)

WMC’nin katkılarıyla Sezen Kayhan ile “Belgesel Yapımında Fırsatlar ve Engeller Atölyesi” (30 Nisan 2021)

Yalnızca festival katılımcısı yönetmenlere açık olacak Zeynep Merve Uygun ile “KYF Doc Lab: Yeni Medya Belgeselleri MasterClass” (25 Nisan 2021) atölyesi de festival programı dahilinde yapılacak. Atölyelere katılımlar tamamen ücretsiz ve https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr/kyf21/etkinlikler/atolyeler  adresi üzerinden başvurular açık.

Kadın Yönetmenler Derneği’nin organizasyonu ile hayata geçen 4. Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali bu yıl #sığamıyoruz sloganıyla kaldığı yerden devam ediyor. Yönetmen söyleşileri ve Ulusal seçkinin yanı sıra seçkin Balkan Sinemasından örnekler, Dr. Ebru Beyazıt’ın fotoğraf seçkisi festivalin resmi web sitesi olan https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr adresi üzerinden 22 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında sinemaseverler tarafından tamamen ücretsiz, zaman kısıtlaması olmadan, yalnızca web sitesi üyeliği ile izlenebiliyor. 

Fongogo Kampanyası Devam Ediyor!

Kadın sinema emekçilerini desteklemek adına tamamen ücretsiz olarak gerçekleştirilen ve sosyal sorumluluk vasfı da olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Festivali’nin sürdürülebilirliğini desteklemek açısından, mart ayında Fongogo kampanyası başlatılmıştı. Festival yönetimi kampanyanın halen desteklenmeye açık olduğunu ve https://fongogo.com/Project/4-uluslararasi-kadin-yonetmenler-festivali adresinde sürdürüldüğünü dile getiriyor.

Festivalin resmi websitesi: https://kadinyonetmenlerfestivali.com.tr

Youtube hesabı: https://www.youtube.com/c/kadinyonetmenlerfestivali

Instagram: https://www.instagram.com/kadinyonetmenlerfestivali/

Twitter : https://twitter.com/UKYFest