Magazin 25.11.2022 04:58

122 YAŞINDAKİ KAPLUMBAĞAYA SERENAD YAPTI

Başarılı sanatçı Buray yoğun konser maratonuna ara vererek çıktığı Madagaskar ve Mauritius tatiline sayısız iyilik sığdırarak bir kez daha gönülleri fethetmeyi başardı.
122 YAŞINDAKİ KAPLUMBAĞAYA SERENAD YAPTI

Son İstanbul performansının ardından rotasını Mauritius'a çeviren Buray, burada bölgenin sembolü haline gelen 220 kilogram ağırlığındaki Aldabra kaplumbağası Big Daddy ile son derece keyifli anlar yaşadı. 122 yaşındaki sevimli kaplumbağayı elleriyle besleyen, ona şarkılar söyleyen ve bu anları takipçileri ile paylaşan başarılı sanatçının videoları dakikalar içinde binlerce beğeni aldı.

TEMİZ SU PROBLEMİNE KAYITSIZ KALMADI

Mauritius'in ardından gezi arkadaşlarından oluşan Başka Türlü Macera ekibiyle birlikte soluğu Madagaskar'da alan Buray, Bir Küçük Adım Derneği üyeleri ve Başka Türlü Macera ekibi ile birlikte Antsirabe kasabasında bir de su kuyusu açtı. Bölgenin en temel problemleri arasında yer alan içme suyu problemine kayıtsız kalmayarak dernek üyeleri ile birlikte el ele veren Buray, çalışmalara da bizzat destek verdi.

BİR ÇOCUĞUN YÜZÜNDEKİ TEBESSÜMDEN DAHA DEĞERLİ BİR ŞEY YOK

Kasaba halkının temiz içme suyuna karışan mutluluk gözyaşlarıyla duygu dolu anlar yaşayan genç sanatçı, hislerini ''Bu coğrafyanın en büyük sorunlarından biride bu. Her yıl binlerce insan temiz içme suyu kaynağı eksikliği nedeniyle yakalandıkları hastalıklara yenik düşüyor. Bunun büyük bir bölümünü ise masum çocuklar ve bebekler oluşturuyor. Gezi arkadaşlarım bu konu ile ilgili fikrimi almak istediklerinde sözlerini yarıda keserek ''Biz neler yapabiliriz hemen bakalım.'' demiştim. Çok heyecanlıydım ve bugünde aynı heyecanı taşıyorum. Bir çocuğun yüzündeki gülümseme ve mutluluktan daha değerli bir şey yok şu dünyada. Bugün birçok çocuğun ve ailenin yüzünde tebessüm olmamıza vesile olan herkese teşekkürler.'' ifadeleriyle özetledi.

Kuyu açılışının ardından kasabadaki okula geçerek minik öğrencilere mini bir konserde veren Buray, çocukların bazı şarkılarına türkçe eşlik etmesi karşısında ise şaşkınlığını gizleyemedi.

KONSOLOSLUKTA ÖZEL DAVET

Öte yandan günü İshak Ebrar Çubukçu'nun özel davetiyle Madagaskar Türk Konsolosluğu'nda tamamlayan Buray ve gezi arkadaşları, sosyal medyadan gerçekleştirdikleri canlı yayınla da on binlerce kişiye ulaşarak son derece başarılı bir farkındalık çalışmasına imza atmış oldular.