Ekonomi

GÜSOD, Özel Güvenliğin Yıldızları ödül töreninde sektörün kahramanlarını onurlandırdı

Büyüyen ve gelişen özel güvenlik sektörünün en köklü ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biri olan Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD), 30'uncu yılını kutluyor. GÜSOD tarafından sektör emekçileri özel güvenlik görevlilerinin başarılarını ve özverili çalışmalarını ödüllendirmek üzere "Özel Güvenliğin Yıldızları" ödül törenini düzenledi.

Abone Ol

Güvenlik Servisleri Organizasyon Derneği (GÜSOD); özel güvenlik sektörünün yıldızlarını ödüllendirdi. GÜSOD üyeleri bünyesinde istihdam edilen özel güvenlik görevlileri arasından, 2023 yılındaki başarıları ve özverili çalışmaları nedeniyle takdir edilen 24 özel güvenlik görevlisine, 11 Haziran 2024 tarihinde Ankara Bilkent Otel’de gerçekleştirilen organizasyonla ödülleri verildi. Sektör emekçileri olan özel güvenlik görevlilerinin moral ve motivasyonu artırmak, başarılarını teşvik etmek, aidiyet duyguları kuvvetlendirmek ve aynı zamanda özel güvenlik sektörünün toplumdaki algısını da güçlü kılamaya yönelik olarak her yıl düzenlenen törenin, bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirildi.

Bu yıl kuruluşunun 30’uncu yıldönümünü de kutlayan GÜSOD; 1994 yılından beri üstlendiği misyona uygun olarak özel güvenlik sektörünün gelişim sürecine katkı sağlamayı kararlılıkla sürdürüyor.

"Özel Güvenliğin Yıldızları" ödül törenine Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Sn. Suat ÇELİK, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Sn. Dr. Mehmet BAŞ, TOBB Özel Güvenlik Hizmetleri Sektör Meclisi Başkanı Sn. Serdar Gökhan ARIKAN, GÜSOD Yüksek istişare Kurulu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, GÜSOD Üyeleri ve özel güvenlik görevlileri katıldı.

“ÖZEL GÜVENLİĞİN YILDIZLARI ÖDÜL TÖRENİ BİZİM İÇİN ÇOK ANLAMLI VE ÖNEMLİ”

Ödül töreninin açılış konuşmasını gerçekleştiren GÜSOD Başkanı Turgay ŞAHAN, herzaman oldugu gibi kamu otoritelerinin desteği ve katılımıyla gerçekleştirilen bu törenin, sektörün gelişim sürecine çok önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını söyledi. Sektörün, modern toplumların güvenliğini sağlamak adına büyük bir sorumluluk üstlendiğini ifade eden ŞAHAN, “Gece gündüz, yaz/kış, bayram, hafta sonu demeden özveriyle çalışan ve varlıklarıyla topluma huzur veren, sektörümüzün kahramanları olan özel güvenlik görevlisi çalışanlarına hak ettikleri değerin verilmesi en büyük arzumuz. GÜSOD olarak, çalışanlarımızı onurlandırmak üzere düzenlediğimiz “Özel Güvenliğin Yıldızları” ödül töreni, bizim için ayrı bir anlam ve öneme sahip” diye konuştu.

“ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ HER TÜRLÜ TAKDİRİ HAK EDİYOR”

Özel güvenlik görevlilerinin toplumun huzur ve güvenliğine sağladığı katkıların, her türlü takdiri fazlasıyla hak ettiğini vurgulayan ŞAHAN, bu tür etkinliklerin sektörün prestijini ve çalışma kalitesini artıracağını söyledi. Böylece, özel güvenlik sektörünün gelecekte daha da güçlü bir şekilde büyüyerek toplumun güvenliği için çok daha etkili hizmetler sunacağını dile getiren ŞAHAN, “Özel güvenlik görevlilerinin moral ve motivasyonunu artırmak, emeklerini ve başarılarını teşvik etmek, aidiyet duyguları kuvvetlendirmek sektörün toplumdaki algısını güçlü kılmak ve performansları ödüllendirmek amacıyla bu töreni düzenlemekten büyük bir gurur duyuyoruz. Bu yıl ödül almaya hak kazanan 24 özel güvenlik görevlimiz, 2023 yılında gösterdikleri üstün performans ve özverili çalışmalarından dolayı seçildi. Umuyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu sayı çoğalır. Sektörün emekçileri olan ve bu meşakkatli mesleğe ilişkin tüm değerleri kendileriyle özdeşleştirmiş, benimsemiş ve yaşam felsefesi haline getirmiş tüm özel güvenlik görevlilerimizi gönülden kutluyor; törene katılamayan ve şu anda görevi başında çalışmaya devam edenlere sevgilerimizi iletiyor ve başarılar diliyorum” dedi.

“371 BİN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ, SEKTÖRÜN BÜYÜKLÜĞÜNÜN EN BÜYÜK KANITI”

Sürekli sektöre destek ve katkılarını sunan Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Sn.Suat Çelik ise, bu tarz etkinlikleri çok değerli bulduğunu ve görev aldıkları, yapmış oldukları işlerle güvenliğe katkı sunan “Özel Güvenliğin Yıldızları”na teşekkür etti. Güvenlik kavramının, insanoğlunun hayatından hiçbir zaman kaybolmadığını, tam tersine öneminin giderek arttığını belirten ÇELİK, “Kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik sektörü, dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de sürekli olarak büyüyor ve gelişiyor. 2004 yılında 5188 sayılı kanunun yürürlüğe girmesiyle birlikte, ülkemizde yasal bir yapıya kavuşan özel güvenlik şirketi sayısı, başlangıçta 15 iken bugün itibariyle 1310’a ulaştı. Günümüz itibariyle 548 eğitim kurumu, 361 belediye şirketi, 73 alarm izleme merkeziyle birlikte 100 bini aşkın yerde görev yapan 371 bin özel güvenlik görevlisi, sektörün büyüklüğünü gözler önüne seriyor. Özel güvenlik sektörünün değişen dünya şartlarına uyum sağlayarak ve teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak ilerlemesi, ülkemizin güvenliğine ve vatandaşlarımızın refahına katkı sağlaması adına önemli bir misyon. Bu bilinçle daha güvenli ve huzurlu bir gelecek için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” diye konuştu.

ÖZEL GÜVENLİĞİN YILDIZLARI TÖRENİNDE ÖDÜL ALAN ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİLERİ

1. Abidin Hansu Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

2. Ahmet Tuluk Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş

3. Aydoğan Kiper Loomis Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

4. Azmi Öztürk Loomis Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

5. Burcu Alan Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

6. Bülent Çiftçi Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş

7. Dilek Soysal Tepe Savunma ve Güvenlik Sis. San. A.Ş

8. Esra Kuru Pronet Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

9. Gamze Özcan G4S Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

10. Gökhan Çatal ISS Proser Koruma ve Güvenlik Hiz. A.Ş.

11. İsmail Temur Çetin Grup

12. İsmail Üstün Bantaş Nakit ve Kıymetli Mal Taşıma ve Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

13. Mehmet Sanlı Tav Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

14. Mehmet Yeşilkaya G4S Güvenlik Hizmetleri A.Ş

15. Nesrin Altunbaş Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş

16. Savaş Yılmazer Tav Özel Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

17. Sevgi Gümüş Çetin Grup

18. Şehriban İrem Ozman Pronet Güvenlik Hizmetleri A.Ş.

19. Talip Elyürek ISS Proser Koruma ve Güvenlik Hiz. A.Ş.

20. Tugay Yılmaz Desmer Güvenlik Hiz. Tic. A.Ş.

21. Volkan Dereli Tepe Savunma ve Güvenlik Sis. San. A.Ş

22. Yağmur Usta Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş

23. Yakup Azizoğlu Desmer Güvenlik Hiz. Tic. A.Ş.

24. Zekeriya Akçay Securitas Güvenlik Hizmetleri A.Ş