İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Vali Sezer: Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor

Vali Sezer: Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmalar sürüyor

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak için çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Okunma Süresi: 3 dk

Edirne Valisi Yunus Sezer, Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya koyacak adımlar atılması gerektiğini ve bu konuda çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmamız lazım" dedi.

Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan ilçesinde düzenlenen "Turizm Sektör Temsilcileri Buluşması" toplantısına katıldı. Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'ndaki toplantıda, Edirne Vali Yardımcısı Eyyüp Batuhan Ciğerci, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Enez Kaymakamı Muhammed Emin Tutal, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Enez Belediye Başkanı Özkan Günenç, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, kurum amirleri ve turizm sektörü temsilcileri yer aldı. Toplantıda, Edirne İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Saros Körfezi'ndeki turizm potansiyeliyle ilgili sunum yaptı.

'HEM DENİZDEN HEM DE TARİHİ ALANLARDAN YARARLANMAYA GELİYORLAR'

Edirne Valisi Yunus Sezer, 75 kilometrelik bir sahil bandına sahip olduklarını belirterek, "Bu sahil bandında ekolojik değer taşıyan çok muhteşem alanlar var. Kıyı olarak çok büyük potansiyele sahip olan bir yer. Bölgede bulunan tarihi ve kültürel değerler, geçmişteki medeniyetlerin izlerini, kalelerini, limanlarını, yerleşim alanlarını halen daha kalıntılarıyla beraber göreceğimiz yerler var. Bu konuda arkeolojik çalışmalar da yapılıyor. Ziyaretçiler sadece denizden faydalanmak için gelmiyorlar. Buraya bir ekolojiyi görmeye aynı zamanda da tarihi ve kültürel değerleri de tıpkı Türkiye'nin belli potansiyeli yüksek alanlarında olduğu gibi hem denizden hem de tarihi alanlardan yararlanmaya geliyorlar. Ancak bu tarihi alanlar yeterince ortaya çıkarılmış ve buralarda yeterince altyapı oluşturulmuş değil. Yine burası bir kültür rotası içerisinde bulunuyor. Aynı zamanda dünyanın ilk su altı tarihi müzelerinden bir tanesi burada. Dünyada dalış turizmi açısından avantajlı ve bu konuda eğitim alanların gelip dalış yaptıkları birkaç alandan bir tanesi. İbrice Limanı, içerisinde yapay resiflerin olduğu muhteşem bir alan. Öte yandan bu limanın daha da güzelleşmesi için çalışmalarımız sürüyor" dedi.

'BÜTÜN AVANTAJLARA SAHİBİZ'

Saros Köfezi'nin, İstanbul gibi bir metropole yakın olduğunu ve bunun bölgeye turizm potansiyeli açısından bir avantaj sağladığını ifade eden Vali Sezer, "Hem doğal hem tarihi hem de İstanbul ve Avrupa'ya yakınlığıyla bütün avantajlara sahibiz. Neyimiz eksik? Yapılaşma yönüyle çok kötü durumdayız. Mevcut alanları çok iyi kullanamamış durumdayız. Bunu planlamamız lazım. Saros Körfezi master planında bu işimize yarayacak. Buradaki arkadaşlarla kafa kafaya verip, Saros Körfezi'ni nereye götürebiliriz? Nasıl özel işletmeleri buraya çekebiliriz? Sezonu nasıl uzatabiliriz? Kışın da burada kampların ve benzeri doğa turizminin yapılacağı şekilde buraları nasıl açık tutabiliriz? Burayı Türkiye'nin bir incisi olacak ve geleceğe güzel bir miras olarak bırakacak şekilde nasıl yapabiliriz? Bunun çalışması içerisinde olmamız lazım. Saros Körfezi'nin turizm potansiyelini ortaya çıkarmamız lazım. Öte yandan güvenliği çok iyi sağlamamız lazım. Temizliği çok iyi sağlamamız lazım. Sahillere vatandaşlarımızın ulaşımına engel olacak manileri bizim kaldırmamız lazım. İşletmelerde vatandaşlara verilen hizmetlerde bir standart olması lazım. Bu konuda çok fazla şikayet alınıyor. Memnun olanlar da. Eksi veya artı bir durum olduğu zaman tüm işletmelere yazıyor" diye konuştu. Vali Sezer, ayrıca bu sezon Enez Sahili'nde deniz polisinin görevlendirileceğini söyledi. Toplantı, turizm sektörü temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunulmasıyla sürdü.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *