İstanbul
Parçalı az bulutlu
14°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Gündem Menzil Şeyhi Abdülbaki Erol kimdir, kaç yaşında öldü? Menzil cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni kim?

Menzil Şeyhi Abdülbaki Erol kimdir, kaç yaşında öldü? Menzil cemaati lideri Seyyid Abdülbaki Elhüseyni kim?

Türkiye’deki en büyük cemaatlerden biri olan Menzil Tarikatı’nın lideri ve cemaat mensuplarınca ‘gavs’ olarak anılan Abdülbaki Erol hayatını kaybetti. Erol’un yaşamını yitirmesinin ardından pek çok kişi onun yaşamını araştırmaya başladı.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye’deki en büyük tarikat olan Adıyaman merkezli Menzil Tarikatı’nın lideri Abdülbaki Erol’un ölümü cemaate yakın kişiler tarafından duyuruldu. Haberin duyulmasının ardından ise Erol’un yaşamı ve tarikatın yeni liderinin kim olacağı merak konusu olmaya başladı. İşte Abdülbaki Erol’un hayatına dair dikkat çekenler ve Menzil tarikatının yeni liderlik adayları…

Seyyid Abdülbaki Elhüseyni, Abdülbaki Erol kimdir?

Abdulbaki Erol, 2 Mayıs 1949 tarihinde Adıyaman'da Kâhta ilçesinin Menzil Köyünde doğmuştur. Babası Seyyid Abdulhakim el-Hüseyni'dir. Babasından sonra "şeyh" olan abisi Seyyid Muhammed Raşid Erol (d.1930) 22 Ekim 1993 tarihinde ölünce Abdulbaki Erol Menzil tarikatının "şeyh"i oldu.

Menzil tarikatının yeni lideri kim olacak?

Tarikat müritlerinin ‘Gavs’ dediği Abdulbaki Erol, son zamanlar sık sık gündeme gelen isimlerden biriydi. Abdulbaki’nin hastalığı hakkında ise açıklama yapılmadı. Erol’un ölümünün ardından Menzil’in yeni liderinin Abdülbaki Erol’un oğlu olan Saki Erol olması bekleniyor.

Menzil Cemaati

Menzil Cemaati, Nakşibendiye'ye bağlı olup Türkiye'deki cemaatler arasında en fazla mensubu olanlardan biridir. Muhammed Raşit Erol tarafından kurulmuştur. Adıyaman ilçelerinden Kahta ilçesinde olup cemaat Ankara ve İstanbul'da da mevcuttur. Türk siyasetçilerden ve Türkiye Cumhuriyeti eski devlet bakanlarından da Menzil Cemaati'ne mensup kişiler vardır. Menzil mensuplarının kurduğu Semerkand vakfı, turizm şirketleri, medya organları, vakıflar ve eğitim kurumları gibi farklı şirket ve yapılanmalar; cemaatin birincil ekonomik kaynağını oluşturmaktadır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *