2010 yılında başlatılan Geleceğin Kadın Liderleri Programı, genç kadınların toplum ve iş hayatındaki yerlerini güçlendirmek, profesyonel iletişim ağlarını genişletmek, iş arama süreçlerini kolaylaştırmak ve kadın istihdamına katkı sağlamak amacıyla yürütülmektedir. 14. yılında da aynı hedefler doğrultusunda ve daha da güçlenerek devam eden program, üniversitelerin lisans bölümlerinden 2024 yılında mezun olan veya 2025 yılında mezun olacak olan, tercihen burslu okumuş, staj veya yarı zamanlı iş tecrübesine sahip, sivil toplum kuruluşlarında sosyal gönüllülük projelerinde yer almış, yeniliklere ve kişisel gelişime açık, yüksek kariyer hedefi olan tüm genç kadınların başvurusuna açıktır. Başvurular, 2 Temmuz 2024 tarihine kadar devam edecektir.

Doğal üretimle geçinen çift bahçesini devlet desteğiyle geliştirdi Doğal üretimle geçinen çift bahçesini devlet desteğiyle geliştirdi

Yeni dönem programında, 100 genç kadın 2 gün süren eğitim programına katılarak Geleceğin Kadın Liderleri (GKL) mezun ağına dahil olma fırsatına sahip olacak. Katılımcılar, işe girişlerinde faydalı olacak detaylı bir eğitim sürecinden geçecekler. Teknoloji, Proje Yönetimi, Girişimcilik ve Sürdürülebilirlik gibi konularda eğitimler alacaklar. Ayrıca Hikâye Anlatıcılığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve İlişki Tasarımı eğitimleri ile iş hayatlarına yön verecek bilgi ve beceriler edinecekler. Program kapsamında, katılımcılar Türkiye’nin önde gelen firmalarının insan kaynakları ekipleriyle mülakat simülasyonu oturumlarına katılarak gerçek mülakat deneyimi yaşayacaklardır.

Muhabir: Serpil Portakal