Teknoloji

Gamer’lar Philips TV'nin en yeni OLED modellerini tercih ediyor

Philips TV’ler üstün görüntü ve ses kalitesi, Ambilight teknolojisi ve özel oyun özellikleriyle oyunseverlere benzersiz bir oyun deneyimi yaşatıyor.

Abone Ol

  • Philips TV'nin 2024 serisi; 120 Hz yenileme özelliğine sahip, yüksek ışık çıkışlı OLED panelli, Philips'in ödüllü P5 AI görüntü işleme ve benzersiz etkileyici Ambilight teknolojili üç yeni birinci sınıf OLED setinden oluşuyor. 
  • Özel Oyun Modu (Game Mode), kendisine bağlı oyun konsollarını otomatik olarak algılıyor ve kullanıcılara üstün görüntü ve ses kalitesinini yanında Ambilight performansı için yapay zekayla optimize edilmiş özel oyun ayarları sunuyor.
  • Yeni ve geliştirilmiş Oyun Çubuğu (Game Bar)– teknik oyun verilerini görüntülerken oyuncuların oyun deneyimlerini hızlı bir şekilde özelleştirmelerine ve geliştirmelerine olanak tanıyor ve 10 farklı profil oluşturularak bireysel oyun tercihlerini profiline kaydetme seçeneği sunuyor.
  • OLED+959'da beş özel oyun görüntüsü iyileştirme özelliği bulunuyor ve bu özelliklerin üç tanesi OLED+909/OLED809 serilerinde yer alıyor. 
  • Her üç OLED serisi de düşük gecikmeli MEMC işlevselliği ve Dolby Vision Oyun modu dahil olmak üzere 144 Hz VRR sunmasının yanında AMD FreeSync Premium desteği sayesinde NVIDIA G-SYNC uyumlu.
  • Orta sınıf OLED809 model TV’ler, 42/55/65/77 inç ekran boyutlarında satışa sunuluyor. 
  • OLED+909’de, en yeni, yüksek performanslı OLED MLA panel ve entegre 3.1 Bowers & Wilkins ses sistemi bulunuyor ve 55/65/77 inç ekran boyutlarında kullanıcılarla buluşuyor. 
  • Serinin amiral gemisi OLED+959, 65inç MLA panele, Philips'in güçlü Dual Engine P5 AI görüntü işleme motoruna, entegre Bowers & Wilkins 5.1.2 ses sistemine ve yeni Ambilight plus sistemine sahip.

TP Vision, ödüllü OLED model yelpazesiyle Premium TV'ler için sürekli olarak performans standardını güncelleyerek; 2024 OLED modellerine bir dizi özel oyun özelliği ve kişiselleştirme ekledi ve ciddi oyuncuların birinci sınıf tercihi haline gelmeyi başardı.  

Philips OLED+ TV’ler; yeni yüksek ışık çıkışlı OLED paneller, P5 AI görüntü işleme motoru, benzersiz Ambilight sistemi ve entegre Bowers & Wilkins ses sisteminin birleşimi sayesinde oyun deneyimini sürükleyici bir hale getiriyor. 

OLED+959 –En Üst Seviyede Oyun Deneyimi

65OLED+959 TV, Philips 2024 TV serisinin amiral gemisi modeli olarak anılıyor. Model, üstün görüntü kalitesi, pazar lideri ses kalitesi, yeni Ambilight plus sisteminin birleşimi sayesinde oyunseverlere yüksek kalitede oyun deneyimi sunuyor.

OLED+959, HDR performansını ortam ışık düzeyine göre optimize eden en yeni Ambient Intelligence V3 sistemi de dahil olmak üzere P5 AI Dual Engine işlemcinin yeni 8. Nesil sürümünü ve en yeni META 2.0'ı birleştirerek referans kalitesinde TV görüntüleri için yeni bir standart belirliyor. Buna, 3000 Nite kadar ışık çıkışı sunan OLED panel eşlik ediyor. 

Görüntü kalitesi, arka tarafa monte edilen renkli LED'lere kubbe şekilli lensler eklenerek sürükleyici izleme deneyiminin yeni boyutlara taşınmasına yardımcı olan Ambilight plus sistemiyle daha da geliştirildi.

Ambilight plus teknolojisi, ekrandaki görüntüleri daha doğru bir şekilde izleyerek; yüksek çözünürlüklü ve daha dinamik bir halo efekti oluşturulmasına yardımcı olmak amacıyla bölge sayısını 192’ye kadar çıkardı. Aynı zamanda bu teknoloji sayesinde; dört adete kadar farklı derinlikte halo efekti yansıtarak görüntüye yeni bir çok boyutlu etki ekleniyor. 

Yeni Oyun Çubuğu, oyuncuların resim, ses ve Ambilight ayarlarını hızlı bir şekilde kişiselleştirmelerine ve bunları on adet farklı kullanıcı profilinden birine kaydetmelerine olanak tanıyor. Ayrıca oyunseverler, beş benzersiz (Crosshair, Centre Zoom, Shadow Enhancer, Edge Enhancer and Colour Filter) oyun görüntüsü arasından seçim yapabiliyor. 

Crosshair; oyuncunun, nişan almasına yardımcı olmak için ekranın ortasında, türü, boyutu, kalınlığı ve rengi ayarlanabilir bir nokta veya kesişen çizgiyi oyunun üzerine yerleştirmesine olanak tanıyor.

Centre Zoom; daha fazla görünürlük için yakınlaştırılmış alan ve boyutu, yakınlaştırma gücünü ve şeffaflığını ayarlama seçeneğiyle, oyuncunun oyunun merkezine yakınlaşabilmesine olanak tanıyor.

Colour Filter; biçimlendirilmiş veya odaklanmış bir oyun için tek bir renk seçme veya bir rengi hariç tutma seçeneği de dahil olmak üzere kullanıcının ekranda görüntülenen renk aralığını seçmesine veya sınırlamasına olanak tanıyor.

Shadow Enhancer; daha fazla ayrıntının görünür olmasını sağlamak için görüntüdeki siyah düzeyini ayarlıyor.

Edge Enhancer; oyun videosu içinde ayarlanabilir geliştirme, renk ve karıştırma alanıyla oyuncuların oyun içindeki belirli nesnelerin kenarlarını geliştirmelerine olanak tanıyor.

TV’ye bağlı olan oyun cihazları anında televizyon tarafından algılanıyor ve oyun modu otomatik olarak etkinleştiriliyor. Oyun modu, düşük gecikmeli MEMC oyun desteği ve Dolby Vision Gaming dahil 144Hz'e kadar genişletilmiş VRR içeriyor. 

OLED+959 ayrıca 120 Hz girişte yalnızca 5 ms ve 60 Hz giriş için 13 ms'lik en düşük gecikmeyi sunuyor. Düşük gecikmeli MEMC, oyuncuların 200 ms'den 31 ms'ye düşürülmüş minimum gecikmeyle titremesiz hareketin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor.

Serinin amiral gemisi modeli OLED+959, yeni entegre 5.1.2 ses sistemi sayesinde pazar lideri ses kalitesi sunuyor. Sistem, her kanalın kendine özel sinyal işlemesine sahip olan ve toplamda102W güç değeri için 18 özel sürücü artı 12 amplifikasyon kanalı içeriyor.

Sonuç olarak model, farklı yükseklik ve genişliğin yanı sıra derin ve doğru bas ile oyun odasının derinliklerine kadar sızıyor. 

OLED+909 – Üstün oyun deneyimi

OLED+909, Ambilight'ın yeni nesil versiyonu olan Ambient Intelligence V3, 8. Nesil P5 AI görüntü işleme motoru, MLA OLED panelinin 3000 Nit ışık çıkışı ve dört taraflı Next'in benzersiz sürükleyiciliğini birleştirerek gerçek anlamda üstün bir oyun deneyimi sunuyor. 

OLED+909'un göze de hitap eden tasarımı ve 3.1 önden ateşlemeli ses sistemi için modelin alçaltılması göz önüne alındığında, Bowers & Wilkins mühendisleri ses kalitesini korumak için çalışırken yüksek kaliteli görüntüye benzer kalitede sesin eşlik etmesine yardımcı oldu. 

Sistem dokuz adet özel, önden ateşlemeli, sol, orta, sağ (LCR) hoparlörün yanında toplam 81 W gücünde sekiz kanallı amplifikasyona sahip setin arkasında dört pasif radyatör tarafından desteklenen 75 mm'lik bir subwoofer da içeriyor.  Bu özellikler sayesinde model; derin, doğru bas ve geniş ses sahnesinin birleşimiyle yüksek çözünürlüklü, olağanüstü derecede iyileştirilmiş bir TV sesi sunuyor. 

Sistem aynı zamanda kristal berraklığında diyaloglar özel olarak ayarlandı. 

Yeni Nesil Ambilight sisteminin dört taraflı versiyonunun eklenmesiyle mükemmel görüntü ve ses, tamamen benzersiz ve sürükleyici bir deneyim olarak sunuluyor.

Model, 8. Nesil P5 destekli yapay zeka, yeni Game Bar, düşük gecikme süreli MEMC işlevi ve Dolby Vision Gaming de dahil olmak üzere 144 Hz'e kadar artırılmış VRR desteği aracılığıyla oyun deneyimini geliştiriyor. Aynı zamanda, Crosshair, Shadow Enhancer ve Colour Filter özelliklerine sahip. 

OLED+909 ayrıca 120 Hz girişte yalnızca 5 ms ve 60 Hz giriş için 13 ms'lik en düşük gecikmeyi sunar. Düşük gecikmeli MEMC, oyuncuların 200 ms'den 31 ms'ye düşürülmüş minimum gecikmeyle titremesiz hareketin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor.

OLED809 – Orta sınıf OLED TV'deki en yüksek oyun performansı

Philips OLED 800 Serisi, orta sınıf bir OLED setinde üstün görüntü kalitesi ve ses performansının birleşimi sayesinde en popüler OLED serilerinden biri olduğunu sürekli olarak kanıtladı.

OLED809, yeni 8. Nesil P5 AI işlemci, 1300 Nit'lik bir tepe ışık çıkışı sunan daha yüksek çıkışlı, 120 Hz OLED_EX paneller ve etkileyici Yeni Nesil Ambilight teknolojisinin üç taraflı versiyonuyla birleştirerek sektör performans standardını belirlemeye devam ediyor.

8. Nesil P5 yapay zeka, HDR ayarlarını ortam ışık düzeyine göre optimize eden ve ışık olan ortamlarda bile mükemmel HDR performansını koruyan yeni Ambient Intelligence V3 özelliğine sahip.

Oyun deneyimi, özel bir Oyun Modu ve düşük gecikmeli MEMC oyun ve Dolby Vision Gaming dahil 144Hz VRR ile yeni Oyun Çubuğu'nun eklenmesi sayesinde geliştirildi. Oyun çubuğunda, Crosshair, Shadow Enhancer ve Colour Filter modları bulunuyor. 

OLED809’da ayrıca 120 Hz girişte yalnızca 5 ms ve 60 Hz giriş için 13 ms gibi çok düşük gecikme süresi bulunuyor. Düşük gecikmeli MEMC, oyuncuların setin P5 AI hareket işlemesinden Yumuşak hareket seçeneğini etkinleştirerek 200 ms'den 31 ms'ye düşürülmüş minimum gecikmeyle titremesiz hareketin keyfini çıkarmasına olanak tanıyor. 

Entegre 70W 2.1 ses sistemi (42” için 50W) sayesinde mükemmel ses kalitesi, iki yönlü sol ve sağ hoparlörlere dağıtımı hassas bir şekilde kontrol eden daha hassas bir dijital geçiş ve ayrıca özel üçlü hoparlör sayesinde serinin öne çıkan özelliği olmaya devam ediyor ve model; halkalı, arkaya bakan bas sürücüsü – dört pasif radyatör tarafından destekleniyor.

OLED809'un minimalist tasarımı; ultra ince, siyah metal bir çerçeve ve saten krom kaplamalı kullanışlı merkezi, metal delta döner stand içeriyor. 77 inç modelde Saten Kromdan çekilmiş metal hap şeklinde ayaklar bulunuyor.