FUTBOLA BİR HAFTA ARA!

Bu hafta futbolun suskun olduğu bir hafta ülkemizde.

Abone Ol

Bu hafta futbolun suskun olduğu bir hafta ülkemizde. Süper Lig’de ve TFF 1. Lig’de bu hafta karşılaşmalar oynanmayacak. Ülke genelinde olumsuz hava koşulları nedeniyle geçtiğimiz hafta, hafta arası karşılaşmalarıyla birlikte birçok maç gündüz erken saatlerde oynanmıştı. Ardından ise, Süper Lig’in Ahmet Çalık Sezonu’ndaki tüm karşılaşmalarına ara verildi.

Dünya Kupası Güney Amerika elemeleri nedeniyle birçok oyuncunun ülkesinin milli takımına gitmiş olacağı için bu hafta Süper Lig müsabakaları oynanmayacak. Bu durumdan etkilenen bazı takımlar kadro konusunda sıkıntı yaşamamaları için bu hafta Süper Lig karşılaşmaları ertelendi.

Aslında bu futbol müsabakalarına verilen ara; son günlere başımıza çöreklenmiş olan Kovid-19 mutasyonu Omicron varyantının hızla yayılma eğiliminde olması, artan vaka sayıları spor alanımızda da kendini hissettirmiş olması açısından iyi de oldu. Son haftalarda, başta basketbol, voleybol takımlarımız olmak üzere vaka sayılarının artmış olması gündemin başındaki konulardan. Bazı Süper Lig takımlarında da vaka sayıları öne çıkmaya başlamış bile. O nedenle bir hafta ara bu açıdan da iyi olmuş.

Bu durum bazı takımlarımızın oldukça da işlerine yaradı. Bu bir haftalık arayı değerlendirmek için bu yoğun kış şartlarının olmadığı bölgelere gittiler ve çalışmalarına oralarda devam edecekler. Bu kısa ara, transfer döneminde aldıkları futbolcuların adaptasyon sürecini değerlendirmeleri açısından da iyi olacaktır.

Bu dönemden yararlanma konusunda en kararlı takımlardan biri, Vitor Pereira’yı gönderip yerine eski çalıştırıcılarından İsmail Kartal’ı getirmiş olan, ara transfer döneminde üzerindeki kararsızlıktan kurtulup ara transferde hala bir adım bile yol alamamış Fenerbahçe gibi görünüyor. Elinde kalan futbolcularının yanı sıra, genç takımlarından aldığı gençlerden oluşturduğu bir kadro ile bir süreliğine çalışmlarını sürdürebilmek için Antalya kampına gitti..

Bu kampın Fenerbahçe’ye neler getireceğini görebilmek için dönüşlerini ve ilk karşılaşması olan Başakşehir maçını beklemek gerekecek.

Böyle kısa bir çalışma neyi düzeltecek tam bir soru işareti. Fenebahçe’de asıl sorun; takımı toparlayacak bir hoca eksikliğiydi. İsmail Kartal bir konuda haklı gibiydi. Pereira’nın son döneminde takım iyice sahipsiz bırakılmış, disiplinsiz, çalışma ve birliktelik konusunda günden güne geri giden bir durumdaydı. Ve maalesef ki; başta Başkan Ali Koç olmak üzere tüm üst yönetim bu kötü gidişatı sadece seyreder durumdaydı.

Takım, isteksiz, bazı futbolcular, sadece formsuz değil, oynama isteklerini neredeyse tamamen kaybetmiş durumdaydılar. Buna, artık alışkanlık haline getirilen ve hala da devam eden yanlış kadro ile sahaya çıkma düzeninin devam ettirilmesi de eklenince, İyice ortada bırakılan kadro istikrarsızlığı, takımın gelişmesini engeller hale dönüştü.

Asıl önemli sorun giderek kronikleşmeye başladı. Geldiğinden beri neredeyse hiçbir katkı sağlayamayan, İrfan Can Kahveci ve Pereira döneminde başalayıp hala devam ettirilen Mesut Özil karşıtı davranışın iyice ahengi bozması ve yönetimce bunun göz göre göre göz ardı edilmesidir. Sakat futbolcular konusunda yavaş davranıldı. Takıma katkı sağlamayan bazı futbolcuların kadroda yer almaları, sahada yaptıkları hataların göz ardı edilmesi, takımdaki sistemi iyice bozmuş durumda. Asıl dikkat edilmesi gerekenin, İsmail Kartal’ın bu olumsuzlukların çözümünde yetersiz kalacağıdır. Asıl tehlike ise; Mesut Özil karşıtlığının takımda yeni bir Alex olayının yaşanmasına doğru gidilebileceğidir. İsmail Kartal bu konunun ne olduğunu çok iyi bilir. Sahada olduğu sürece oyunun şeklini değiştirebilecek bir yıldız oyuncunun; koşmuyor, kondisyonu yetersiz diye yedek soyundurulması, buna karşın, sahada hiçbir katkı yapmayan bazı futbolcuların ilk onbirde sahaya çıkarılması işin nerelere vardığını çok net gösteriyor.

Geçen hafta söylemiştim. İsmail Kartal bu süreçte kötü tercihdi.

Ligin 23, haftası da bitti, lider Trabzon’un onyedi puan gerisinde olduğunuzun farkında değilsiniz anlaşılan.

Bu dönem bitti.

Yeni dönem planlamanız nedir? Transfer yapılacak mı? Dahası takımı yönetecek hoca kim belli değil.

Hadi işiniz rast gitsin..