Magazin

Müzik dünyasına bugün giren hitler

İşte Avrupa Müzik'in 11 Ekim'li çıkışları...

Abone Ol

Aydilge ve Anıl Piyancı, Yeni Şarkıları için Klonlandı! Pop ve rap müziğin iki güçlü ismi Aydilge ve Anıl Piyancı, İçime Düştü Ateş adlı yeni şarkıları için bir araya geldiler. Bestesini Aydilge'nin yaptığı, sözlerini ise Aydilge ve Anıl Piyancı'nın beraber yazdığı parça, klibiyle Türkiye'de bir ilke imza atıyor. Türkiye’de ilk defa gerçek sanatçıların yapay zekâ klonları ile yapılan klip, teknolojinin geldiği şaşırtıcı noktayı da gösteriyor. Şarkının düzenlemesinde pop müziğin duygusal tınıları ile rap müziğin isyankâr tavrı birleşirken, şarkının klibinde de sanatçıların gerçek görüntüleri ile yapay zekâ tarafından oluşturulmuş görüntüleri birleşiyor. Aydilge ve Anıl Piyancı'nın fotoğraflarıyla özel olarak modellenen görüntüler, Türkiye 'nin görsel teknoloji alanında en çok takip edilen dijital içerik ve yayıncılık eğitmeni Ozan Sihay tarafından hazırlandı. Ozan Sihay'ın benzersiz bir görsel kalite ile ürettiği sahneler, klibin yönetmeni Utku Barış Andaç'ın çektiği gerçek görüntülerle harmanlandı. Duygular Gerçek, Klip Yapay Zekâ! Aydilge ve Anıl Piyancı'nın yeni şarkısı İçime Düştü Ateş, adı üstünde aşk ateşini anlatıyor. Pop müziğin duygusal tınıları ile Rap müziğin isyankâr tavrının birleştiği şarkının düzenlemesi ise yeni neslin başarılı aranjörlerinden Ozan Sarıboğa'ya ait. İçime Düştü Ateş, klibiyle beraber Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformda yayında.

Elif Buse Doğan- Aşk Güzel Şey Sanmışım ELİF BUSE DOĞAN'DAN YENİ ŞARKI: "AŞK GÜZEL ŞEY SANMIŞIM” Müzik dünyasında son zamanlarda adından sıkça söz ettiren ve üretimlerine hız kesmeden devam eden Elif Buse Doğan, dinleyicilerini yeni şarkısı "Aşk Güzel Şey Sanmışım" ile buluşturdu. Söz ve müziği Oğuzhan Koç ve Çağrı Telkıvıran imzası taşıyan şarkı, Elif Buse Doğan’ın güçlü yorumuyla dinleyicilere ulaştı. Düzenlemesini Çağrı Telkıvıran’ın yaptığı şarkının klibinde ise yönetmen koltuğunda Kaan Yorulmaz oturuyor. "Aşk Güzel Şey Sanmışım", aşkın hem yanılgılarını hem de acılarını ele alırken, derin sözleri ve müziğiyle dinleyicilere kendinden bir parça bulma imkânı sunuyor. Elif Buse Doğan’ın güçlü yorumuyla müzikseverlerle buluşan şarkı, EBD Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında!

Glasxs - Gesi Bağları Alternatif müziğin öne çıkan isimlerinden Glasxs, kült eser “Gesi Bağları”na getirdiği taze yorumla dinleyiciyle buluştu! Londra’da yaşayan müzik prodüktörü ve ses mühendisi Glasxs, uzun zamandır beklenen bu cover çalışmasıyla dikkat çekiyor. Prodüktörlüğünü ödüllü Serkan Çinioğlu’nun üstlendiği şarkının mix&mastering’i Glasxs tarafından yapıldı. Bu başarılı iş birliği, klasik bir parçanın modern elektronik müzikle nasıl yeniden yorumlanabileceğinin harika bir örneği. Özgün tarzıyla dikkat çeken Glasxs'in "Gesi Bağları" yorumu, Avrupa Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda sizlerle.

Robin - olsaydın yanımda Hip hop/rap-alternatif müzik türünde adını duyuran Robin’den yeni single: “olsaydın yanımda” şimdi yayında! “Bitmek Zorunda”, “Gece Yarısı” ve “İlaçlar” gibi şarkılarla müzik dünyasında adını duyuran Robin, söz ve müziği kendisine ait olan yeni çalışması “olsaydın yanımda” için hazırlıklarını tamamladı. Zengin bir müzikal altyapıya sahip bu eser, dinleyicileri unutulmaz anılarla dolu geçmişe sürüklerken, hayal kırıklığı, yalnızlık ve özlem gibi duyguları dile getiriyor. Aynı zamanda sevilen kişiye duyulan umudu da yansıtan “olsaydın yanımda”, sadece kulağa değil, kalbe de dokunan bir parça olarak GROW etiketiyle tüm dijital platformlarda sizlerle!

Çağrı Keskin – Eros Çağrı Keskin, “Eros” adını verdiği yepyeni şarkısı ile müzikal yolculuğuna devam ediyor. Uzun yıllar merhum sanatçı Metin Arolat’ın vokalistliğini, son 2 yıl da orkestra şefliğini yapmış olan Çağrı Keskin; yeni single projesiyle üretmeye devam ediyor. 2023’te yayımlanan teklisi “BEDDUA” ile dikkatleri üzerine çeken sanatçı, yeni single'ı “Eros” için tüm hazırlıklarını tamamladı. Sözü ve müziği Keskin'in kendi imzasını taşıyan şarkı, hareketli alt yapısıyla dikkat çekerek yazdan kalma bir günün enerjisini taşıyor. Dinleyenleri hem ritmiyle hem de sözleriyle harekete geçirmesi planlanan şarkının aranjörlüğünü Erdem Şengil üstleniyor. “Eros”, AVRUPA MÜZİK etiketiyle tüm dijital platformlarda yayında!

Virane- Dünün Ufku Rock müziğin önde gelen gruplarından Virane, "Dünün Ufku" isimli yepyeni şarkısıyla dinleyicilerle buluştu! 2021 yılında Bursa'da kurulan ve "Ben Seni Ararken" şarkısıyla büyük bir çıkış yakalayan Virane, yeni teklisi "Dünün Ufku" için tüm çalışmalarını tamamladı. Şarkının sözleri Berdan Boşnak'a, bestesi ise Mert Baki Kocaoğlu'na ait. "Dünün Ufku," geçmişin bıraktığı derin izleri ele alırken, hüzün ve umudu aynı anda hissettiren bir anlatı sunuyor. Etkileyici melodisi ve anlamlı sözleriyle dinleyicilerin kalbine dokunacak olan bu şarkı, Dip Müzik etiketiyle tüm dijital platformlarda yerini aldı!