​FENERBAHÇE'DEN HARAKİRİ!

Spor Toto Süper Ligimiz İlhan Cavcav Sezonu'nda ligde neler oluyor neler.

Abone Ol

Spor Toto Süper Ligimiz İlhan Cavcav Sezonu’nda ligde neler oluyor neler. Uzun zamandan beri ligin zirvesinde olan ve oldukça fazla puan farkıyla dolu dizgin koşan Galatasaray, bu hafta Trabzon’da, bir hafta önce Akhisarspor’dan tam yarım düzine gol yiyerek hezimete uğrayan Trabzonspor’a mağlup olunca, aynı puanda kaldı ve son karşılaşmasında Alanyaspor’u deplasmanda yenen Beşiktaş ile puan farkı sadece beşe indi. Ligin tepesinde haftalardır kendini çok rahat hisseden Galatasaray iki haftada beş puan kaybedince, tabiri caizse stresli haftalar yaşamaya başladı.

Galatasaray bu stresi yaşıyor ama bir başka büyük Fenerbahçe ise, tam karlı çıkma hesapları yaptığı bu haftada, kendi sahasında son hafta golüyle Kayseri ile berabere kaldı, haftayı iki puan kayıpla kapattı ve Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurla yetindi ve on beş puanla kendine ancak sekizinci sırada yer bulabildi. Kendi sahasında Kayseri’yi yenebilseydi çok yukarılarda olacakken son saniye golüyle berabere kalarak taraftarlarına tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşattı.

İyi gidiyor gibi görünen Galatasaray, aslında hiç de iyi gitmiyor. Oyun kurgusu golcüleri Gomis üzerine kurulu bir düzenle ve rahat gole giden yapısıyla bu güne kadar geldi ama, yazmıştık; ligin başlarında böyle rahatlıklar olur ve Galatasaray da bundan iyi yararlanmıştı. Ama iki haftadır tökezlemeye başladı. Gomis’in hareket alanı daraltılmaya başlayınca iş daha da zorlaştı. Trabzon’da Gomis’e nefes aldırmadılar.

Bir gerçek var ki, işler gittikçe zorlaşıyor ve ligin zirvesini zorlayan takım sayısı iyice fazlalaştı. Üç büyükler dışında beş takım Fenerbahçe’nin üzerinde. Geçtiğimiz yıl şampiyonluk yarışını son haftalarda bırakan Başakşehir, aynı başarısını bu yıl da sürdürecek gibi. Şu anda lig lideri Galatasaray’ın üç puan gerisinde ikinci sırada. Beşiktaş, Kayseri ise 18’er puanla üçüncü ve dördüncü durumda. Geride sırasıyla; 17’şer puanlı Göztepe ve Akhisarspor ve arkalarında; 16’şar puanlı Bursaspor, Fenerbahçe ve Sivasspor var. Son aldığı deplasman galibiyetiyle, Şampiyonlar Ligi’ndeki başarısıyla birlikte, ligde ben de varım diyen Beşiktaş ise, lider Galatasaray’ın beş puan gerisinde, üçüncü sıradan iz sürüyor.

Görünen o ki, bu dönem lig pek o kadar da kolay görünmüyor. Alınan bir galibiyet veya bir mağlubiyet sıralamadaki yerlerde köklü değişiklikler yapabilir.

Şu andaki durumuyla, en zor durumda olan; ne yapacağı pek belli olmayan Fenerbahçe. Kendi sahasında 3-2 galip durumdayken, bana göre; Aykut Kocaman’ın son on beş dakikadaki yanlış adam değiştirme kararlarının oyuna etkisiyle karşılaşmayı son saniye golüyle 3-3 berabere bitirince, evdeki hesaplar çarşıya uymadı. Alacağı üç puanla puanını 18’e çıkarıp Beşiktaş’ın ardından dördüncü sırayı kaybetti ve taa sekizinci sıraya düştü.

Çok iddialı olacak biliyorum ama, yine de söylemek isterim; Aykut Kocaman hala Konya’dan İstanbul’a kesin dönüş yapamadı. Kendini hala Konyaspor’un Teknik Direktörü olarak hissediyor. Öyle ya; son on beş dakikaya 3-2 galip durumda giren Fenerbahçe hocası; 3-2’yi korumak için takımın en etkili iki adamı olan Valbuena ve Ozan’ı dışarı alıp yerlerine iki savunma oyuncusu alarak, rakip takımı cesaretlendirecek yanlışı yapmaz.

Orta sahada rakibi oldukça rahatsız eden çok adamla hücum yollarına taş koyan Valbuena ve orta sahada gole yakın oynayan Ozan’ı çıkarmak tam anlamıyla delilikti. Böyle olunca, son dakikalarda Fenerbahçe geri yaslandı, bundan cesaretlenen Kayseri çok adamla saldırdı ve son saniye golüyle de beraberliği yakaladı.

Bu kafayla oynayan, bu kadar yan pas yapan ve hücuma yavaş çıkan bu Fenerbahçe daha çok strese girecek.

Şampiyonluk mu, ya kısmet!