Türkiye - Gündem

Evine saldırı oldu! Netanyahu öldü mü?

Hizbullah, Netanyahu'nun evinin olduğu bölüme saldırı düzenledi. Düzenlenen saldırı sonrası Netanyahu'nun yaşayıp yaşamadığı merak konusu oldu.

Abone Ol

Lübnan'dan fırlatıldığı düşünülen bir insansız hava aracı (İHA), İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun özel tatil evinin de bulunduğu Kayserya kentinde bir binayı hedef aldı. İsrail çetesi, Lübnan topraklarından İsrail'e üç İHA'nın gönderildiğini ve bunlardan birinin Kayserya'daki bir yapıya çarptığını duyurdu. Bu olay, bölgede zaten gergin olan atmosferi daha da tırmandırdı. 

İsrail  Yayın Yasağı Getirdi

Saldırının ardından İsrail, olayla ilgili yerel basına yayın yasağı getirdi. Bu tip bir yayın yasağı, İsrail'de zaman zaman uygulanıyor. ayrıca saldırı sırasında sirenlerin çalmaması da dikkat çeken olaylar arasında. 

Netanyahu'nun Sözcüsünden Açıklama

Başbakan Binyamin Netanyahu’nun sözcüsü, saldırının ardından bir açıklama yaparak, Lübnan'dan fırlatılan bir İHA'nın Netanyahu’nun tatil evinin bulunduğu Kayserya'yı hedef aldığını doğruladı. Olayda can kaybı yaşanmadığı ve Netanyahu'nun saldırı sırasında evde bulunmadığı bildirildi.