İş Dünyası

Esas Sosyal'in gerçekleştirdiği araştırma ödüllendirildi

Eğitimli genç işsizliği konusunda sürdürülebilir ve ölçülebilir çözüm modelleri sunan Esas Sosyal, ulusal ve uluslararası arenada aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Esas Sosyal "Türkiye'de Genç İşsizliği ve İstihdama Yönelik İhtiyaçları Anlamak" araştırması ile 12. Baykuş Ödülleri'nde "Eşitlikçi Baykuş" kategorisinde Altın Baykuş sahibi oldu.

Abone Ol

Eğitimli genç işsizliği konusunda sürdürülebilir ve ölçülebilir çözüm modelleri sunan Esas Sosyal, ulusal ve uluslararası arenada aldığı ödüllere bir yenisini daha ekledi. Esas Sosyal “Türkiye’de Genç İşsizliği ve İstihdama Yönelik İhtiyaçları Anlamak” araştırması ile 12. Baykuş Ödülleri’nde “Eşitlikçi Baykuş” kategorisinde Altın Baykuş sahibi oldu.

Türkiye'nin lider yatırım şirketi Esas’ın sosyal yatırım birimi Esas Sosyal; “gençlik ve istihdam” alanında hayata geçirdiği sosyal yatırım programları ile ulusal ve uluslararası nitelikteki çeşitli ödüllerle takdir kazandı.

Türkiye Araştırmacılar Derneği (TÜAD) tarafından en başarılı kamuoyu araştırmalarını ve iş aksiyonlarını ödüllendirmek üzere düzenlenen Baykuş Ödülleri’nin bu yıl 12. si gerçekleştirildi. Esas Sosyal, Sia Insight ile birlikte yürüttüğü “Türkiye’de Genç İşsizliği ve İstihdama Yönelik İhtiyaçları Anlamak” kamuoyu araştırması ve araştırma sonucu gerçekleştirdiği çalışmalarla “Eşitlikçi Baykuş” kategorisinde Altın Baykuş ödülüne layık görüldü.

Esas Sosyal; 2015 yılından bu yana gerçekleştirdiği araştırmaların ışığında tasarladığı ve hayata geçirdiği Şevket Sabancı Vizyonuyla İlk Fırsat, Hayırlı Sabancı Desteğiyle İngilizce Fırsatım ve Mezun Programları ile bugüne kadar işverenlerce daha az tercih edilen devlet üniversitelerinde eğitim gören ve mezun olan bin 450 gencin işe geçiş süreçlerinde fırsat eşitliği sağladı. Gençlerin potansiyellerini geliştirmeyi, iş hayatına öz güvenli, donanımlı ve sorumluluk sahibi bireyler olarak adım atmalarına katkı sağlamayı hedefleyen Esas Sosyal; bu hedefin sürdürülebilirliğini sağlamak adına kurumsal ve ayni destekçiler, katılımcılar, mentorlar, mezunlar, STK yöneticileri, İK profesyonelleri ve eğitmenlerin yer aldığı 4 bin 500 kişiyi aşan geniş bir ekosistem geliştirdi.

Hilton Bosphorus İstanbul’da gerçekleştirilen ödül töreninde, ödülü Esas Sosyal ve ekibi adına alan Esas Sosyal Direktörü Özlem Akgün Eşmeler ise “Gençlere fırsat vermek için kurumlarla iş birliği yaptığımız çözüm modellerimizi çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık anlayışı ile geliştiriyoruz. Esas Sosyal ve alanında uzman ekibimizin çalışma süreçlerindeki her bir aksiyonu araştırmalara dayanıyor. Bu ödül Esas Sosyal olarak son 3 yılda aldığımız yedinci ödül. Çeşitlilik ve Kapsayıcılık, lider iletişimi, inovatif çözüm modeli ve genç istihdamı stratejisi kategorilerinin ardından, araştırma dalında da Esas Sosyal’in başarılarının tanınmış olması gurur verici. Araştırmalarının iş süreçlerinde ve kararlarında yarattığı etki, katma değer ve önemini, bilimselliğini vurgulamak için düzenlenen bu ödül tarafından takdir edilmek çok kıymetli” şeklinde konuştu.

Esas Sosyal Hakkında:

Türkiye’nin lider yatırım gruplarından Esas Holding'in sosyal yatırım birimi Esas Sosyal, merhum Şevket Sabancı ve ailesinin topluma yatırım yapma vizyonu ile kuruldu. 2015 yılından bu yana genç istihdamında fırsat eşitliği, çeşitlilik ve kapsayıcılık misyonuyla sürdürülebilir ve ölçülebilir sosyal yatırımlar hayata geçiren Esas Sosyal’in liderliğini Esas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Emine Sabancı Kamışlı üstleniyor. İşverenlerce daha az bilinen devlet üniversitelerindeki gençlerin istihdama geçişte karşılaştıkları engelleri ortadan kaldırmaya çalışan Esas Sosyal, eğitimli genç işsizliğine çözüm modeli olan Programları etrafında özel sektör ve sivil toplum kuruluşları, iş insanları, yöneticiler ve gençlerden oluşan 4 bin 500 kişilik güçlü bir ekosistemi harekete geçiriyor.