Kritik enflasyon verisinin açıklanacağı haftaya girilmişken, altın da hareketli bir haftalık başlangıcıyla seansa başlamış oldu. 2322 dolar/ons seviyesinden güne başlayan sarı maden, gün içinde alımlarla 2334 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak seansın en yüksek seviyesini kaydetti. Gün sonuna kadar bu seviyede kalmayı başararak yeşilde bir kapanış yaparak yüzde 0,5 kazancı hanesine yazdı.

Bakan Şimşek'ten iş alemine: OVP'yi rehber edinin Bakan Şimşek'ten iş alemine: OVP'yi rehber edinin

Gümüş dünkü seansta oldukça sakin bir haftalık başlangıcı yaparak yatayda bir kapanış yaptı. 29,55 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden,29,58 dolar/ons seviyesinden kapanış yaparak yüzde 0,1 kazancı hanesine yazarak günü tamamlamış oldu.

Platin dünkü seansı da yeşilde tamamlayarak yedinci seansı da kazançla kapatmayı başardı. 993 dolar/ons seviyesinden güne başlayan platin,998 dolar/onstan seansı tamamlayarak yüzde 0,5 kazançla rallisini sürdürmüş oldu.

Paladyum dünkü seansın en çok değer kazanan kıymetli madeni olarak öne çıkarken, 1014 dolar/onsla son bir ayın zirvesini test ettiği bir günü yaşadı. 956 dolar/ons seviyesinden haftaya giriş yapan paladyum, 981 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 1,7 kazancı hanesine yazdı.

Kaynak TROY

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)