Milletvekili Ekmen, “meslek kanunu” adı altında sunulan teklifin temel niteliğine dair, “Şimdi, önümüzde bir meslek kanunu var. Doğrusu "meslek kanunu" deyince herkesin beklentisi dört başı mamur, adeta beşikten mezara, mesleğe kabulden son güne kadar bütün boyutları ihata eden bir teklifin gelmesiydi ama kabul edelim ki bu teklif daha çok mesleğe kabule odaklanmış bir tekliftir ve mesleğe kabule de disiplin merkezli olarak yaklaşmış bir tekliftir. Özellikle öğretmenlerden bu konuda ciddi itirazlar var, bunların bu süreçte gerek Bakanlık bürokrasisi gerekse de teklif sahibi arkadaşlarımız tarafından yeniden değerlendirilmesini istirham ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

“Milli Eğitim Komisyonu ilk defa toplanıyor.” diyen Ekmen, Bakanlıktan ve iktidardan beklentilerini şöyle sıraladı:

“Ben Milli Eğitim Bakanlığımızın... Tabii ki Anayasa Mahkemesinin iptalinden kaynaklanan bir baskı da var ama bir ilk kanun teklifini buraya -Milli Eğitim Bakanlığı destekli diyelim- bir milletvekilimiz teklif getirecekse ben bunun doğrusu, birincisi, uzunca bir süredir kopmuş ve bir tespihin taneleri gibi her biri bir köşeye dağılmış olan ve bu teklifin de arka plandaki en önemli sorun olan Yükseköğretim linki ile Milli Eğitim linkini birbirine bağlayacak bir teklifin gelmesini isterdim.”

Ekmen, kanun teklifinin sakıncalarını şöyle ifade etti:

Bitlis'te 4,5 büyüklüğünde deprem Bitlis'te 4,5 büyüklüğünde deprem

“Şimdi, bu kanun çıktığında; sizce bu kanunla ilgili tartışmaları gören bir genç, dört yıllık ana eğitimden sonra iki yıllık tezsiz yüksek lisans benzeri bir süreyle toplam altı yıllık eğitim, eğitim fakültelerinin cazibesini artıracak mıdır, azaltacak mıdır? Benim gözlemim ve bana gelen ilk sinyaller azaltacağı yönünde. Yani eğitim fakültelerine giden öğrenci kalitesini artıracak tedbirler almak gerekirken burada böyle bir cazibe var mı? Maaşlarıyla, fazla mesai ücretleriyle, onurlu bir hayat yaşamalarıyla "Ben öğretmenim." diye göğsünü gere gere gezebilecek bir meslekten bahsedebiliyor muyuz? Hayır. Bahsedemiyorsak bu teklif eğitim fakültelerine girecek öğrenci kalitesini aşağı çekebilir, bu da uzun vadede başka bir sorun yaratacaktır.”

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)