İstanbul
Orta şiddetli yağmur
7°
Ara
Yeni Birlik Gazetesi Eğitim Kültür kulübü girişimcileri ağırladı

Kültür kulübü girişimcileri ağırladı

İstanbul Üniversitesi Avcılar Yerleşkesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Kültür Kulübü düzenlediği programla inovatif girişimcileri ağırladı. Fakültenin etkinlik merkezi salonunda gerçekleştirilen 'Senin İçin Girişimcilik Zirvesi' adlı etkinliğe alanında ünlü isimler ve sanatçılar da davet edildi.

Okunma Süresi: 2 dk

İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekan Yardımcısı Ebru Demirci, "Bir ülkenin gelişilmişlik seviyesinin ölçülmesinde bütün bireylerin toplu olarak ekonomiye katkı yaratmış olması gerektiğini artık hepimiz biliyoruz. İşin ekonomi boytunda artık sadece, üretenler, sanayicilerimiz ya da çiftçilerimiz yok. Artık hepimiz bu kalkınmanın bir parçası halindeyiz. Bu noktada ekonomiyi en hızlı şekilde ilerleten ve bütün çalışmalarda gördüğümüz en önemli etkinin girişimci gençler olduğunu biliyoruz. Ülkemizde de gençlerin ekonomiye destek verdiğini görüyoruz. Bu konferansla özellikle genç girişimcilere yol göstermeye çalışacağız" dedi.

Büyüme değil kalkınma
Kendisini sürdürülebilirlik elçisi olarak tanıtan Mazars Denge Genel Müdürü (CEO) Dr. İzel Levi Coşkun, "2050 yılında büyük bir  ihtimalle dünyada tahmini 50 milyar insan yaşayacak. Bu insanların çoğu şu anda olduğu gibi şehirde yaşayacak. Şehirler çevrenin tükenmesinde en büyük nedenlerden bir tanesi. Elimizde birkaç dünya varmış gibi hareket ediyoruz. İş hayatına başladıktan sonra kafamda bazı sorular oluştu. Finansal tablolar herşeyi çözebiliyor mu diye. Sürdürülebilir kalkınma ile tanışınca bu soruların cevabını bulmaya başladım. Sürdürülebilir kalkınma bugünü yaşarken gelecek kuşakların hatyatını mahvetmemektir. Sadece bugünü kurtarmayın geleceği de dikkate alın" diye konuştu. Sürdürülebilir büyümenin mümkün olamayacağını söyleyen Coşkun gençlere büyüme yerine kalkınmaya odaklanması gerektiğini söyledi.

Engelleri kaldırarak ilerleyin
Cimri.com Genel Müdürü (CEO) Serkan Koç, "Dünyada aç uyuyan insanlyarı anlamak için bazen bende aç uyuyorum. Bizde belli bir sosyal girişimcilik içindeyim. Benim 7 farklı alanda girişimim var. Sosyal girişimcilik girişimi bu. Biz daha fazla insan iş sahibi olsun diye uğraşıyoruz. 287 kişiden 100 kişiye çıktık. Atanamayan bir öğretmenimiz geçenlerde intihar etti. İşsizlik önemli bir sorun ve siz bu sorunu buradaki eğitim kurumunda aldığınız etik değerlerle aşacaksınız. Yarın birgün benim yerimde siz olacaksınız ve sürdürülebilirliği kendiniz sağlayacaksınız. Mustafa Kemal Atatürk bir işte muvaffak olmak için önündeki engelleri kaldırarak yürüdüğünü söylüyor" ifadelerini kullandı. Kurumsal yapının bir takım kriterlere tabi tutularak incelenmesi teknikleri, modern iş yönetiminin elinden düşmeyen araçlarından bir tanesinin Swot Analizi olduğunu söyleyen Koç öğrencilere Swot yöntemi ile haraket etmesi tavsiyesinde de bulundu.  UFUK ÇOBAN

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *