Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nden yapılan açıklamada, e-YDS 2024/10 İngilizce alanında 7 Eylül 2024 tarihinde Ankara, İstanbul, İzmir ve Adana’daki e-Sınav Uygulama Binalarında yapılacağı ve adayların saat 13.30’dan sonra sınav binalarına alınmayacağı bildirildi.

Sınava başvurularının, 20-28 Ağustos 2024 tarihleri arasında olduğu, adayların başvurularını 20 Ağustos 2024 tarihinde saat 16.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://odeme.osym.gov.tr adresinden yapabileceği belirtildi.

Sınava alınacak aday sayısı, e-Sınav uygulama binalarının kapasitesiyle sınırlı olacağından bu sınav için kontenjan; Ankara’da 4376, İstanbul’da 472, İzmir’de 120 ve Adana’da 316 olarak belirlendiğinin aktarıldığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 54. anaokulu açıldı Çocuklar Gülsün Diye Derneği'nin 54. anaokulu açıldı

"Adaylar, sınav ücretini ödeme sırasına göre kontenjana dahil edilecektir. Kontenjan dolduğu takdirde adayların sınav ücretini yatırması sistem tarafından engellenecek ve e-YDS için sınav ücreti ödeme süresi sonlandırılacaktır. e-YDS, elektronik ortamda yapılacağından adayların sınavda uygulanacak ara yüzleri sınav öncesinde tanıması amacıyla deneme e-Sınavı hazırlanmıştır. Sınava katılacak adayların sınavdan önce deneme sınavından yararlanmaları önemlidir. Adaylar, deneme e-Sınav uygulaması ve 2024 e-YDS Kılavuzu’na aşağıdaki bağlantılardan erişebilecektir."

Kaynak: (Hibya Haber Ajansı)