Ekonomi

Dolar yükselişle başladı! İşte son durum...

Dolar ve euro, yeni haftaya geçtiğimiz cuma günkü kapanışa göre hafif yükselişle başladı. İşte dolar ve euro fiyatlarında son durum...

Abone Ol

İstanbul serbest piyasasında günün açılışında dolar 34,6230 lira, avro ise 37,6150 lira seviyelerinde işlem görüyor.

Serbest piyasada doların alış fiyatı 34,6210 lira iken, satış fiyatı 34,6230 lira olarak kaydedildi. Avro ise 37,6130 liradan alınıp 37,6150 liradan satılıyor.

Geçtiğimiz Cuma günü doların satış fiyatı 34,2530 lira, avronun satış fiyatı ise 37,6180 lira seviyesindeydi.

PİYASANIN GÖZÜ BU VERİLERDE

Geçen hafta küresel piyasalar, Orta Doğu'daki gerilimler ve ABD'den gelen ekonomik verilerin çelişkili sinyaller vermesiyle dalgalı bir seyir izledi. Bu hafta ise odaklar, ABD'de açıklanacak enflasyon verilerine çevrildi.

ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" yapabileceğine dair iyimserlik sürerken, enflasyonun hedeflenen seviyelere düşeceği beklentisi güç kazanıyor. Ancak resesyon kaygılarının da devam etmesi, piyasalardaki fiyatlamaları zorlaştıran başlıca faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

ABD'DE BİR SORUN DAHA VAR

Bunun yanı sıra, ABD'nin doğu ve güney kıyılarındaki liman işçilerinin maaş artışları ve otomasyon konusundaki anlaşmazlıklar nedeniyle başlattığı grev, tedarik zincirinde aksamalara yol açabileceğine dair endişeleri artırdı.

İSRAİL KAYNAKLI GERİLİM SÜRÜYOR

Öte yandan, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun İsrail’e balistik füze saldırısı gerçekleştirdiğini duyurmasının ardından, İsrail’in misilleme tehdidi ve İran’ın daha sert yanıt vereceğine dair açıklamaları, bölgedeki gerilimi yüksek tutmaya devam ediyor.