Ekonomi

Doğan Burda Dergi Grubu satıldı

Doğan Holding ve Alman Hubert Burda grubu ortaklığıyla 21 Temmuz 1988'de kurulan Doğan Burda Dergi Grubu, Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş., Alt Capital Holding A.Ş.'ye satıldı.

Abone Ol

Doğan Burda tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildiriye göre Doğan Holding ve Alman Hubert Burda grubu ortaklığıyla 21 Temmuz 1988'de kurulan Doğan Burda Dergi Grubu, 10 milyon dolar bedelle bir yatırım fonu grubuna satıldı.

2018 yılında Demirören Holding'e gerçekleştiren Doğan Medya Grubu satışının dışında bırakılan Doğan Burda da satıldı. Gerçekleşen satış ile birlikte Doğan Holding medya sektöründen tamamıyla çekilmiş oldu.

KAP’a yapılan açıklama

Doğan Burda Dergi Grubu'ndan KAP'a yapılan açıklama şöyle:

"Şirketimizin 19.559.175 Türk Lirası ödenmiş sermayesinde; Doğan Şirketler Grubu Holding A.Ş.'nin (Doğan Holding) sahip olduğu % 38,22 oranındaki pay (7.474.920 adet pay) ve Burda GmbH'ın sahip olduğu % 38,09 oranındaki pay (7.449.670 adet pay) olmak üzere toplam % 76,30 oranındaki payın (14.924.590 adet pay); Alt Capital Holding A.Ş. (4.791.998 adet DOBUR payı), Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (3.422.856 adet DOBUR payı), Re-Pie Yatırım Holding A.Ş. (5.476.569 adet DOBUR payı) ve Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş.'ye (1.233.167 adet DOBUR payı) (Alıcılar) yapılan pazarlıklar neticesinde, bazı uyarlamalara tabi olarak toplamda 10.000.000 Amerikan Doları bedel (Satış Bedeli) ile satılmasına (İşlem) yönelik olarak Doğan Holding ve Burda GmbH ile Alıcılar arasında 08/07/2024 tarihli ‘Pay Devir Sözleşmesi' akdedilmiştir.

Mezkûr ‘Pay Devir Sözleşmesi'ne istinaden; Doğan Holding'in % 56 ve Burda GmbH'ın % 44 oranında pay sahibi olduğu Dergi Pazarlama Planlama ve Ticaret A.Ş. sermayesini temsil eden tüm payların, değerleme raporunda takdir edilecek değere göre Şirketimize devredilmesi hedeflenmektedir.

İşlem'in, Rekabet Kurumu'na yapılacak bildirim de dâhil olmak ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, tüm kapanış koşullarının yerine getirildiğinin anlaşılması durumunda tamamlanacağı öngörülmektedir.

Söz konusu payların satışına yönelik olarak yapılabilecek bir özel durum açıklamasının Şirketimizin meşru çıkarlarına zarar verebileceği dikkate alınarak açıklama yapılması ertelenmiştir.

Pay sahiplerimize ve kamuoyuna saygılarımızla duyurulur."

Re-Pie Portföy

2015 yılında kurulan Re-Pie Portföy, yatırımcılarına güvenilir alternatif yatırım seçenekleri sunarak uzun vadeli değer yaratıyor ve böylece varlıkların büyümesine yardımcı oluyor. Şirketin çok yönlü portföyünde stratejik olarak yönetilen 36 gayrimenkul, 40 yenilikçi girişim sermayesi ve 12 tane

özenle oluşturulmuş menkul kıymet yatırım fonunun yanı sıra yönetim sorumluluğunu aldığı bir emeklilik fonu bulunuyor.

Yatırım sektöründe güvenilirliği ve uzmanlığı ile kendine ayrıcalıklı bir yer edinen Re-Pie Portföy, Sermaye Piyasası Kurulu'ndan aldığı lisansla faaliyet gösteriyor ve toplam 62,13 milyar TL büyüklüğünde varlığı yönetiyor.

Altun Capital

ALT Capital Holding A.Ş. ve ilişkili girişim sermayesi yatırım fonu olan Re-Pie Portföy Yönetimi A.Ş. Altun Capital Girişim Sermayesi Yatırım Fonu (birlikte “Altun Capital”), Türkiye, Avrupa, ABD dahil olmak üzere dünya çapında risk sermayesi, özel sermaye, varlık yönetimi ve gayrimenkul yatırımlarına odaklanan bir girişim sermayesi fonudur. Altun Capital, yenilikçi ve sürdürülebilir iş modellerini destekleyerek, farklı sektörlerdeki öncü şirketlerle çalışmayı hedefleyemekte ve girişimcilik ekosistemine önemli katkılarda bulunmaktadır.

Altun Capital, yatırım yaptığı şirketlere finansman sağlamanın ötesinde, stratejik danışmanlık ve operasyonel destek sunarak, onların sürdürülebilir büyüme ve başarı elde etmelerine yardımcı olmaktadır.

Altun Capital’in portföyünde bulunan önemli yatırımlardan bazıları; Getir, Klarna, Carbon Health, Colendi, Public.com, mintus, Adquick ve Chipper Cash, bu önemli yatırımları ve daha fazlasıyla, küresel ekonomiye katkı sağlamakta ve yenilikçi çözümler sunan şirketlerin büyümesine destek olmaktadır. Girişimcilik ruhunu ve yenilikçi düşünceyi teşvik eden Altun Capital, yatırım yaptığı şirketlerin başarılı olmaları için gerekli kaynakları ve desteği sağlamaya devam etmektedir.