ÇOK ŞÜKÜR PİLİMİZ BİTMEDİ

Piller tedavülden kalkalı baya zaman oluyor. Eskiden pilimiz bitince pilleri değiştirir hayata devam ederdik.

Abone Ol

Şimdi şarjımız bitiyor, pili değiştirmeden bataryayı dolduruyoruz, yola devam ediyoruz. Çoğunlukla cep telefonları için geçerli oluyor bu durum. Apple iPhone şarjı hızla bitiyor, Huawei ve Samsung yeni modelleriyle bu sorunun önüne geçmeye çalışıyorlar. Apple kendine dert ediniyor gibi görünmüyor. Az kullansınlar diye düşünüyor olabilirler.

Cuma akşamı dışarı çıkalım dedik. Artık cahil insanlar olduğumuz için cep telefonundan bizi istikamete götürmesini istedik. Gideceğimiz yer de yabancı değil sevgili arkadaşım Mevlâna Gürbulak’ın Etiler’deki Gürbulak Burger ismindeki mekânı. Mevlâna enerji deposudur. Teknolojiyi bilir, pazarlamadan anlar ve mekân için en önemlisi hamburger pişirmede harikadır. Mütevaziliğinin altındaki iddiasıyla dimdik durur. Mekânı küçük kalitesi yüksek. Arkadaşın, iltimas geçiyor diye düşünmeyin. İnternet üzerindeki mekân değerlendirme notlarında 5 üzerinden 5 yıldız almış. Hamburger yemeyenler için bir iki çeşit daha var, baklavalar Gaziantep Koçak’tan. Özel müşterileri olarak üst kata çıktık ve aile sohbetine geçtik. Uzun zamandır dışarı çıkmadığımızı fark ettik. Büyük kızım Refika’nın Mutfağı’nı izleyip güzel lezzetleri bize sunuyor. Evde güzelinden bir filtre kahve makinesi de var, niye dışarı çıkalım. Değil mi ama? Hem evde oturunca pilimiz de bitmiyor.

Mevlana’nın mekânında sadece yemekler değil müzikler de güzel. Büyük kızım üstün müzik zevkiyle şarkıyı beğendiğini söyledi. Acaba kim diye sorunca, aşağı in de sor dedim. Yok o işi de telefon çözüyor. Söyle Siri bu çalan kim diye sordu telefonuna. Cahiliz işte, biz bilmeyiz Siri bilir. Şak diye buldu akıllı asistan. “Shazam kepenk kapattı bu özellik nedeniyle” dedi kızım. Shazam çalan şarkının ne olduğunu bulan uygulama. “Olur öyle şeyler” diye geveledim.

Teknoloji iyi güzel ama daha da güzeli yemek ve sohbetti. Mevlana’nın bizim için hazırladıkları gerçekten enfesti. Siri’nin bilmediği bazı şeyleri biliyorduk biz de. Mesela ortak arkadaşlarımızı Siri bilmiyordu. Hanımın yemek tercihlerini de bilmiyordu Siri.

Cep telefonuna ara ara baktığımı gören hanım “Bari bu akşam bakma” dedi. Titreşim dahil tüm bildirimleri kapattığımı ve ancak telefon ekranına bakarak mesajları görebileceğimi söyledim. Yakın zaman önce paraya kıyıp cep telefonuna hayatımda ilk defa melodi yüklemiştim. 1,5 liradan az paraya psikolojimi sağlam tutmanın değişik bir yoluydu. Bu sayede yoğun telefon trafiğini daha iyi bir ruh haliyle yönetebiliyordum. Bunun bataryaya faydası var mı bilmiyorum ama ruhen pilimin bitmemesine yardımcı oluyor.

Pilinizin bitmemesi için arada farklı şeyler yapmaya ihtiyaç var. Keramet belki burada saklıdır. Birlikte olmaktan keyif aldığımız arkadaşlarının enerjisine yakın olursak pilimizin bitmesine de engel olabiliriz.

Hayat iniş çıkışlarla dolu ve bir cuma akşamı insanın başına gelebilecek en güzel şeylerden biri sevdiğiniz bir arkadaşın ızgarasındaki burgerleri ailenizle hoş bir sohbet eşliğinde yemek. İşte o zaman piliniz bitmiyor.