Yaratıcılık odaklı duruşuyla inovatif ambalaj konseptleri sunan Tasarist, zamanın ötesine geçen tasarımlarıyla sektörde fark yaratmaya devam ediyor. Tasarist, Türkiye’nin ilk yapay zeka destekli deodorantı olan Blade A.I’ı temsil edecek sıra dışı bir ambalaj tasarımı geliştirdi. Tasarım sürecinin her detayında teknolojik dokunuşlar bulunan koleksiyon, göz alıcı ambalajıyla raflardaki yerini aldı. Tüketicinin ambalaj üzerinde ilk bakışta odaklandığı yeri %95 doğruluk payıyla analiz eden görsel dikkat testi ile ölçümlenen Blade A.I,alışılmışın dışında bir tasarım deneyimiyle dikkatleri üzerine çekiyor. Tasarist’in profesyonel tasarım ekibi tarafından ChatGPT ve DALL – E 3 gibi öncü yapay zeka araçlarından ilham alınarak oluşturulan ambalaj tasarımına sahip Blade A.I, sıradanlıktan uzak ve ileri görüşlü bir tasarım anlayışıyla geleceğin deodorantı olmaya aday.

ChatGPT ve DALL-E 3 ile Ambalaj Tasarımında Yenilikçi Adımlar

Tasarist, Blade A.I.’ın 1.0 ve 2.0 versiyonları için ambalaj tasarımlarında yapay zeka araçlarından ilham alarak benzersiz bir tasarım meydana getirdi. İlk olarak ChatGPT'den ürün konseptini yansıtan birden fazla prompt talep edildi ve ardından DALL-E 3 kullanılarak yüzlerce ambalaj tasarımı konsepti oluşturuldu. Titiz eleme sürecinden geçirilen tasarımlar tekrar DALL-E 3 yapay zeka aracıyla görselleştirildi. Nihai tasarımlar, kullanıcılarla buluşmadan önce ambalajların raf performansını ölçmek için yapay zeka tabanlı bir "görsel dikkat" testine tabi tutuldu. Bu test, insan gözünün %95 güvenilirlikle odaklandığı yerleri belirleme özelliğiyle ürünün dikkat çekiciliğini ikiye katlıyor. Kokusu başta olmak üzere ambalaj üzerinde yer alan görseller, ölçümleme işlemleri ve tasarım konsepti tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan bu yenilikçi ambalaj, Blade A.I’a özel bir değer kazandırıyor.

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak

“Tüketicilere Sadece Ürün Etiketi Değil Deneyim Sunuyoruz”

Tasarist Yaratıcı Direkötür Musa Çelik, “Koku, insanlarda duygusal bağ kurmanın en etkili yollarından biri. Öyle ki bir kokunun görsel etkisi çoğu zaman kokudan daha önemli olabiliyor. Tüketici, rafta ilk odaklandığı unsur olan ambalaja ilgi duyduğunda ürüne karşı bir merak geliştiriyor. Bu sebeple parfüm, deodorant gibi duygusal çağrışımlar yaratan ürünlerin ambalajının tüketiciyi harekete geçirecek şekilde tasarlanması gerekiyor. Tasarist olarak çoğu alanda günlük hayatımızın bir parçası haline gelen teknolojiden ilham alarak, Blade A.I gibi tamamen yapay zeka tarafından oluşturulan bir koku için inovatif, yaratıcı ve kokunun hikayesine uygun bir ambalaj konsepti geliştirdik. Tasarım ekibimizin uzmanlığı ve yapay zekanın sınırsız potansiyeli eşliğinde soyut olanı somut hale getirerek tüketicinin zihninde kalıcı bir yer edinmeyi hedefledik. Blade A.I başta olmak üzere tüm ambalaj tasarımlarımızda insan-yapay zeka uyumunun optimum haline erişmeyi amaçlıyor ve tüketicilere sadece ürün etiketi değil bir deneyim sunmak için çalışıyoruz.” ifadelerini kullanıyor.


Muhabir: Serpil Portakal