Ağırlık ve Yaşa Uygun Koltuk Seçimi

Prof. Dr. Naci Görür Kütahya'nın depremselliğini anlattı Prof. Dr. Naci Görür Kütahya'nın depremselliğini anlattı

Bebek oto koltukları yaş ve ağırlığa göre kategorilere ayrılır. Uluslararası gruplandırmaya göre 1. grupta yer alan oto koltuklar, 9-18 kg aralığındaki çocuklar içindir. 2. grupta yer alan oto koltuklar ise 15-25 kg aralığındaki çocuklara göre tasarlanır. 3. grupta yer alan oto koltuklar da 22-36 kg aralığındaki çocuklar için uygundur. Bu gruplandırmanın dışında kalan ve yeni doğan bebekler için üretilmiş oto koltuğu modelleri bulunduğu gibi genişletilmiş grup olarak adlandırılan ve birden fazla grubu kapsayan modeller de mevcuttur.

Bununla birlikte bebek oto koltuğunun öne ya da arkaya bakacak şekilde seçilmesinde de yaş göz önünde bulundurulmalıdır. Bebeğiniz 1 yaşından küçük ya da 105 cm’den kısaysa olası bir kazadan en az şekilde etkilenmesi için oto koltuğun araç yönünün tersine bakacak şekilde monte edilmesi gerekir. Daha büyük çocuklar için öne bakacak şekilde monte edilen modeller tercih edilebilir.

Araca Uygun Koltuk Seçimi

Seçtiğiniz koltuğun bebeğinizin kilosu ve yaşına uygun olmasının yanı sıra araba modelinize de uyumlu olması gerekir. Oto koltuğu monte ederken araca sabitlendiğinden emin olmalısınız. Birçok araçta bulunan ISOFIX bağlantısını destekleyen oto koltukları tercih etmeniz daha güvenlidir. Ancak aracınızın modeli eskiyse ve ISOFIX bağlantısı bulunmuyorsa emniyet kemeri ile sabitleyebileceğiniz seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Dikkat Edilmesi Gereken Diğer Hususlar

Ağırlığa, yaşa ve aracınıza uygun oto koltuğunu seçerken aşağıda bahsedilecek kriterleri de göz önünde bulundurmalısınız:

· Tercih edeceğiniz bebek koltuğunun Avrupa standartlarında üretilmesi ve çarpışma testlerinden geçmiş olması önemli kriterlerdendir.

· Bebek oto koltuğunda beş nokta emniyet kemeri bulunması ve darbe emici yan korumalarının olması da güvenliği artırmada yardımcı olur.

· Hijyenik bir kullanım için yıkanabilir kılıfı bulunmasına ve kumaşın terletmeyecek nitelikte olmasına dikkat etmelisiniz.

Geniş ürün yelpazesiyle size ve bebeğinize güvenilir ve konforlu bir seyahat deneyimi yaşatacak bebek oto koltuğu ürünlerine online alışveriş kolaylığıyla göz atmak için Kraft Baby’yi ziyaret edebilirsiniz.

Muhabir: can A