Beyaz Perde

Bağımsız Filmlere Özel Gösterim

"Teşhir" ile "Savaş Çocuklar Makarna" adlı filmlerin galası, Torun Center Biletinial Sinemaları'nda gerçekleştirildi.

Abone Ol

"Teşhir" filminde;çocuk yaşta annesi tarafından sürekli cezalandırılarak banyoya kilitlenen Mahmut'un sapkın hallerine ve bu durumun yarattığı psikolojik çöküntünün sonuçlarına tanık oluyoruz. Filmin başrolünde; aynı zamanda filmin yapımcısı olan Serkan Dokan yer alırken, Betül Dinçer, Neslihan Yılmaz, Serdar Topuzoğlu ve Gönül Dokan diğer rolleri üstleniyor. Serkan Dokan performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor ve "Savaş Çocuklar Makarna" filmin'de de başrollerinden birini paylaşıyor.

Her iki filmin yönetmen koltuğunda;uluslararası festivallerde adından sıkça söz ettiren YETER ÇİÇEK oturuyor. Çiçek aynı zamanda "Savaş Çocuklar Makarna filminin senaristliğini ORHAN OĞUZ ile birlikte paylaşıyor. Film; savaşı artık hayatımızın bir rutini olarak gören,duyarsızlaşmış insanlığa bir tokat niteliğinde.

Filmde;Filistin'de ki insanlık dramına bir çocuğun gözünden tanık oluyoruz. Oyuncu kadrosunda: Serkan Dokan, Muhammed Efe Özdemir, Şükran Çetinbay ve Gönül Dokan yer alıyor. Her iki filmin sanat yönetmenliğini: Erol Ferdi Kenar, görüntü yönetmenliğini: Mahir Gül, kurgu yönetmenliğini: Bünyamin Bayrak, müzik direktörlüğünü ise Özden Çairli üstleniyor.