Kültür Sanat

Avrupa'dan tasarımlarına övgü! Hayali gerçeğe dönüştürüyor

Başak Ertaş, bale ve modern dans dünyasında 20 yılı aşkındır süregelen başarılarına, kurduğu kostüm ve tasarım firmasıyla Avrupa’nın en ünlü bale okullarına kostüm tasarımı gerçekleştirerek devam ediyor.

Abone Ol

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Bale Ana Sanat Dalı Modern Dans Bölümü’nden birincilikle mezun olan Ertaş, Viyana ve Paris’teki sanat okullarında eğitim alarak sanatsal yeteneklerini geliştirmiş bir sanatçı. New Bulgarian Üniversitesi’nde pedagojik formasyonu tamamlayan Ertaş, aynı zamanda Russian Vaganova method eğitmeni.

Eğitim hayatı boyunca bale ve dansın farklı alanlarında uzmanlaşan sanatçı, çeşitli özel okullar, bale okulları ve anaokullarda eğitmenlik yaparak kariyerine katkıda bulundu. Başak Ertaş, bir yandan hazırladığı sayısız koreografiyi sahneye taşırken, bir yandan da eğitmenliğe devam ederek birçok öğrenciyi konservatuvar sınavlarına hazırladı. Kariyerindeki en büyük eksikliklerden birinin koreografilere uygun, kaliteli kostüm bulmak olduğunu fark edince bu alana yöneldi.

Ertaş, kurduğu Ada Kostüm markası ile şimdilerde profesyonel bale tütüleri, dans kostümleri, cimnastik mayoları gibi özel tasarımlara imza atıyor. Hem Türkiye’de hem de yurtdışında sayısız projede yer alan Ertaş, bale eğitimi sürecinde aralarında dünya çapında tanınan prestijli kurumların da yer aldığı Avrupa’nın önde gelen bale okullarına kıyafet tasarlayarak satışını gerçekleştirdi.

Ertaş, kostümlerini kullanan öğrencilerin prestijli kurumlarda yer aldıklarına dikkati çekerek, "İngiltere’nin en önemli bale okullarından Ballet’e de dansçılar yetiştiren Paris Opéra Ballet School (Fransa) -ki bu okul 1713 yılında kurulan bu okul, dünyanın en eski bale okullarından biri olup Paris Operası’na dansçılar yetiştirir ve klasik bale eğitiminin merkezlerinden biridir- Milano’da bulunan La Scala Operası ile ilişkili Accademia Teatro alla Scala (İtalya), bu okul da büyük bir saygınlığa sahip ve bale dünyasına benzersiz ve özel tasarım kostümler kazandırmıştır." İfadelerini kullandı. Öğrencilerin sahne hayallerini gerçeğe dönüştürmeye devam eden Ertaş, yola çıktığı, “Siz hayal edin, biz gerçekleştirelim” mottosuyla bale ve dans dünyasında vazgeçilmez bir yer edinen başarılı isimlerden.