Alman makamları yine FETÖ ve PKK baskısı altında…

Alman makamları yine FETÖ ve PKK baskısı altında… Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan mart ayında Almanya’da Türk halkına hitap etmek isterse buna izin verilmemesi için Almanya’daki Türkiye aleyhtarı lobi ciddi bir faaliyet içinde.

Almanya’da referandumda oy kullanacak bir milyon üzerinde Türk seçmeni var ve bunlara yönelik bir kampanya yapılması da gayet doğal.

Terörist PKK’ya bile Almanya’da söz hakkı verebilen Alman makamlarının, Erdoğan’a gurbetteki Türklere seslenmesine karşı çıkmamaları gayet doğal.

Ama Almanya’da işler bu şekilde gitmiyor… PKK geçen eylülde Köln'de miting düzenlemişti. Yani Almanya terörist örgüt olarak kabul ettiği PKK’ya göz yumdu… Ama aynı Almanya daha önce de 31 Temmuz'da terörist darbecilere karşı yine aynı kentte düzenlenen Demokrasi Mitingine Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın video konferans sistemiyle bağlanıp hitap etmesini de mahkeme kararıyla yasaklamıştı…

Artık Almanların bu tutumdan vazgeçmeleri gerekiyor.

Bu anayasa değişikliklerinin Almanya’daki Türk seçmenlere anlatılması için yapılacak faaliyetlere izin verilmesi gerekir. Esasında belki Almanlar da bunları dinleyip yanlış algılardan, anlamalardan vazgeçerler.

Almanya’daki Türklerin durumu çok özel… Hiçbir Avrupa ülkesinde böyle kalabalık bir azınlık yok. Tabii ki Türk siyaset adamları bu seçmenlere yönelik propaganda faaliyetleri yapıp netice almaya kalkacaklar. Kimse Almanya’nın iç işlerine karışmıyor ama ülkemizi ilgilendiren ve bu konuda oy kullanacak insanların bilgilendirilmesi çok doğal.

PKK ve FETÖ, Erdoğan’ın önünü kesmeye kalkarsa ve Alman makamları da buna alet olursa o zaman Türk seçmeni de verecekleri “evet” oylarını çoğaltarak onları cezalandırır… Bizden söylemesi.

Bu iş artık Almanya için bir dostluk sınavıdır. Kimse kıvırtmasın…