Ekonomi

Arapsaçı 15 yıl sonra ilk defa coverlandı

Türkiye'deki caz müziğinin en üretken ve başarılı isimlerinden saksafon sanatçısı Anıl Şallıel, her projesi milyonlar tıklanan Sakiler grubu ile Arapsaçı şarkısında beraber çalışarak yepyeni bir projenin başlangıcını yaptı.

Abone Ol

15 yıl aradan sonra ilk defa coverlanan Arapsaçı şarkısında, Anıl Şallıel'in dokunuşları ile modern bir forma evrilmiş sound ve Sakiler'in vokal gücü ile derinlemesine hissettiğimiz arabesk tınıları birleşerek ortaya iddialı bir çalışma sunuluyor.

10 parmağında 10 marifet!

Genç yaşına rağmen birçok popstar ve caz sanatçısı ile aynı sahneyi paylaşan ve birçok ismin albüm kayıtlarında yer alan Anıl Şallıel, projenin müzik direktörlüğü, prodüksiyonu, düzenlemesi ve yapımını üstlendi.

Stüdyoda bir günde tüm çalışmaları tamamlanan şarkı, hücum kayıt tekniği ile tek seferde kaydedildi ve şarkıda canlı enstrüman kayıtları kullanıldı.

Söz ve müziği Özer Şenay'a, prodüktörlüğü Anıl Şallıel’e, aranjesi ise Anıl Şallıel ile Koray Üsgülen'e ait olan şarkının mix ve mastering çalışması Alen Konakoğlu tarafından yapıldı.

Şarkının video klip çalışması için bir araya gelen Anıl Şallıel ve Sakiler, Emrah Özbilen yönetmenliğinde çekilen klipte, stüdyo performansı ile kayıt anlarını birebir yaşattı ve ortaya samimi görüntüler çıktı.

''Proje farklı sanatçılarla devam edecek.''

Türkçe müziğin seçkin solistleri ile bir araya gelerek başlattığı projenin ilk ayağını Sakiler grubu ile olan Arapsaçı şarkısı ile başlatan Anıl Şallıel, proje ile ilgili duygularını şu sözlerle ifade ediyor: ''Sakiler grubunun değerli solisti çok yakın arkadaşım sevgili Hasan Gözetlik ile 15 senedir dünyanın birçok yerine beraber gittik ve konserler verdik. Aynı zamanda grupta bulunan Serkan Balkan ve Yücel Girgin ile uzun zamandır çok yakın arkadaşız ve birçok projede beraber sahne ve stüdyo kayıtlarında yer alma şansına sahip olduk. Bu projeyi yaparken ve hayal ederken Sakiler grubunun müzikalitesi ile Arapsaçı şarkısının çok güzel uyum göstereceğini düşündük. Çok değerli Erkin Koray'in sesinden ilk defa dinlediğimiz ve zaman içerisinde Funda Arar, Haktan ve İskender Paydaş'ın coverladığı versiyonlardan sonra 15 senenin ardından ilk defa bizim cover yaptığımız Arapsaçı şarkısının, alışılagelmiş arabesk tarzının daha da modern halini şarkıda tekrar dinleyebileceksiniz. Şarkıdaki yaylı aranjmanları ve saksafonun melodiye olan katkısı dinleyenlerin mutlaka ilgisini çekecektir. Fikir babası olduğum bu çok değerli projenin başlangıcını hem Warner Music Türkiye ailesi ile hem de Sakiler grubu ile gerçekleştirmek benim için çok büyük bir mutluluk. Sevgili dinleyicilerimize bir müjde vermek istiyorum. Birbirinden değerli sanatçı arkadaşlarım ile uzun süreli bir müzikal yolculuğa çıkıyoruz ve bu yolculuğun ilk ayağı Sakiler ile yaptığımız Arapsaçı projemiz oluyor. ''

Anıl Şallıel & Sakiler ortaklığında yayınlanan Arapsaçı şarkısı ve klibi, 24 Mayıs tarihi itibarıyla Warner Music Türkiye dağıtımıyla tüm dijital platformlarda yerini aldı.