ARA BİTTİ FUTBOLA DEVAM!

Geçtiğimiz hafta, hafta arası oynanan karşılaşmalardan sonra Dünya Kupası ve Güney Amerika elemeleri nedeniyle birçok oyuncunun ülkelerinin milli takımlarına gidecek olmaları nedeniyle içinde bulunduğumuz hafta Süper Lig karşılaşmalarına ara verilmişti.

Abone Ol

Geçtiğimiz hafta, hafta arası oynanan karşılaşmalardan sonra Dünya Kupası ve Güney Amerika elemeleri nedeniyle birçok oyuncunun ülkelerinin milli takımlarına gidecek olmaları nedeniyle içinde bulunduğumuz hafta Süper Lig karşılaşmalarına ara verilmişti. Kısacası geride bıraktığımız hafta sonunda Spor Toto Süper Ligi Ahmet Çalık Sezonu’nda oynanacak olan futbol karşılaşmalarına bir hafta ara verilmişti.

Süper Lig’imizde futbolun bir haftalık suskunluğundan sonra bu hafta sonu liglere devam edilecek. Bu haftalık suskunluktan sonra yeniden futbola dönüyoruz.

Aslında, futbol musabakalarına verilen ara; son günlerde başımıza çöreklenmiş olan Covid-19 mutasyonu ve Omicron Varyantı’nın hızla yayılma eğiliminde olması nedeniyle, artan vaka sayıları spor alanlarımızda da kendini hissettirmişti. Özellikle Basketbol, Voleybol karşılaşmalarında sporcular arasında oldukça yaygılaşan Omicron pozitif vakalarındaki artış edişelerinı biraz olsun arttırmıştı.

Bu süreçte yayılma nerelere varır bilinmiyordu ama en azından yapılan açıklamalardan durumun biraz daha iyileşebileceği anlamını çıkarmak da mümkündü. Ama bu süreçte o beklenenin aksine vaka sayılarındaki artma Omicron’un işi nerelere kadar götüreceği spor musabakalarında etkileme ortamını ne kadar sürdüreceği konusunda gider diye beklenen endişeler için pek de iyimser olunamayacağını gördük. Özellikle iki haftadan beri Omicron’daki hareketlenmeler durumun pek de iyi olmadığını gösteriyordu.

Bu durumda bu hafta başlayacak olan Süper Lig karşılaşmalarında neler yaşanacağını bilemiyoruz. Ama kesin olarak bildiğimiz bir şey var ki, bu hafta sonu başlayacak olan futbol karşılaşmaları üzerindeki Omicron gölgesi hala etkisini sürdürüyor.

Futbol karşılaşmalarına verilen bir haftalık ara, bazı takımlarımızın işlerine yaradı. Transferde eksiklerini tamamladılar, dar şartlarda alabildikleri yeni oyuncularının takıma adaptasyunu konusunda kısa da olsa bir süre çalışma olanağı yaratabildiler.

Bu dönemden yararlanma konusunda en kararlı takımlardan biri, Vitor Pereira’yı gönderip yerine eski çalıştırıcılarından İsmail Kartal’ı getirmiş olan, Fenerbahçe idi. Bu sürede elinde kalan futbolcularının yanı sıra genç takımlarından destek olarak aldığı gençlerden oluşturduğu bir kadro ile Antalya’da kampa girdi.

Ara sonrasındaki karşılaşmalara özellikle de kendi sahasında Emre Belözoğlu’nun teknik çalıştırıcılığını üstlendiği, Başakşehir ile Süper Lig’in 24. hafta karşılaşmasına çıkacak.

Bu karşılaşma için bir iki şey söylemek iyi olacak. Her zaman çok iyi bir Fenerbahçeli olduğunu söylemekten sakınmayan Emre Belözoğlu için oldukça anlamlı bir maç. Kısa bir süre de olsa Fenerbahçe teknik sorumluluğunu da üstlenen Emre Belözoğlu için çok heyecan duyacağı bir kaşılaşma… Eski öğrencileri ve takım arkadaşlarının da olduğu bir takıma rakip durumunda. Bu ortamdan neler çıkacak bilinmez ama herkes şu anki işini gerektiği gibi yapacaktır hiç kuşku yok..

Kısaca şunu söyleyebiliriz ki, kısa zorunlu aradan sonra 5 Şubat Cumartesi gecesi Şükrü Saraçoğlu Stadyumu, Spor Toto Süper Lig’i Ahmet Çalık Sezonu’nun 23. haftası, derbi karşılaşması kadar ilgi ve merak uyandıracak bir karşılaşmaya sahne olacak.

Tüm futbolseverler bu karşılaşmadan ne çıkacak merakla bekliyor.

Kısa bir Fenerbahçe haberini daha buraya ekleyelim.

Yeni sezon için hazırlıklarını sürdüren, özellkle yeni teknik direktor ve kadro eksikliklerini tamamlama konusunda uğraş veren Fenerbahçe’de ilginç bir gelişme yaşandı. İngiltere’ye kiralık ama satın alma opsiyonu ile gönderilen Ozan Tufan, anlaşılmaz bir şekilde, söylenenlere göre İsmail Kartal istediği için kulüplerin bulduğu ortak bir yolla sezon sonuna kadar olmak üzere Fenerbahçe’ye dönmüş olmasıydı.

Takımda şu an hala yabancı fazlası var. Sol bek yok, sağ bekte de sorun var. Orta sahada ve golcüde eksiklikler var. Ama hala yapılması gerekenler ortada duruyor.

Taraftarlar şaşırtılmaya devam ediliyor.

İlginç işlere kafa yormaktan asıl yapılması gerekenleri yapamayan ve taraftarlarını şaşırtmaya devam eden “Ali Koç ve yönetimi nereye koşuyor?”

Anlayabilen beri gelsin.