Teknoloji

Aqara FP2 Akıllı Hareket Sensörü ile Yaşam Alanları Kontrol Altında

Akıllı ev ürünleri üreticisi Aqara, gelişmiş insan algılama teknolojisiyle donatılmış Aqara Presence Sensor FP2 ile kişiselleştirilmiş ve zengin bir akıllı ev deneyimi sunuyor.

Abone Ol

Aqara FP2 Akıllı Hareket Sensörü, güvenlik ve otomasyon konusunda yaşam alanlarında hayatı kolaylaştıran birçok çözüm sunuyor. İnsan algılamada hassasiyeti bir üst seviyeye taşıyan bu sensör, aynı anda birden fazla bölgeyi ve kişiyi takip edebilme özelliği sayesinde, 120° yatay tespit açısı ve 8m x 6m tespit menzili ile 30’a kadar bölge oluşturabiliyor. Bu sayede oturma odası ve yemek alanı gibi farklı alanlar için kişiye özel otomasyonlar tanımlanabiliyor. Sensör, aynı anda 5 kişiye kadar izleme yaparak her bireyin bulunduğu bölgenin kontrol edilmesine ve bu kullanıcılar için özel şablonlar ve etiketler uygulanmasına olanak sağlıyor.

Hayat Kurtaran Düşme Algılama

Aqara FP2’nin dikkat çeken diğer bir özelliği ise entegre düşme algılama sistemi. Özellikle yaşlı bireyler için hayati öneme sahip olan bu özellik, olası düşme durumlarında sirenler ve uzaktan bildirimlerle aile üyelerini uyararak acil müdahale imkanı sunuyor. Bu akıllı sensör, tavan montajı ile 2 metrelik bir yarıçap içinde %98'den fazla doğruluk oranıyla düşmeleri tespit edebiliyor.

Üçüncü Parti Platformlarla Uyumluluk

FP2, Apple Home, Amazon Alexa, Google Home ve IFTTT gibi ekosistemlerle uyumlu çalışarak geniş bir uygulama yelpazesi sunuyor. Dahili ışık sensörü sayesinde aydınlatma sistemlerini kontrol edebilir ve bulunduğunuz yerin dışındaki ışıkları kapatma gibi komutlar atayabilirsiniz.

Yerel Otomasyon ve Montaj Çeşitliliği

İhtiyaçlarınıza göre Aqara FP2’nin farklı montaj seçenekleri bulunuyor. Duvara, tavana ya da açısal olarak önemli bölgelere kurulum yapılabilir. IPX5 sıçrama koruması ile banyo gibi nemli ortamlarda da sorunsuz çalışabilir. Bağlantı olarak 2.4GHz Wi-Fi, Bluetooth ve USB-C portu gibi seçenekleri destekliyor.

Aqara ürünleri, Türkiye’de Bilkom güvencesiyle satışa sunuluyor.