ABD, sürekli olarak Andrew Craig Brunson olayını kaşıyor ve mahkeme süreci devam eden bir kişiyi ev hapsinde bırakın ve hiçbir şey olmamış gibi ülkesine geri dönmesini sağlayın diyor…

Yani “sizin mahkemelerinizin hükmü yok” gibi hem aşağılayıcı hem de “hukuk yalnız ABD’de var sizdeki ise oyun” gibi bir havaya giriyor…

Bunu kabul etmek imkânsız… Zaten bunun gibi bir tavır içine girildiği zaman Brunson olayını “tatlıya bağlamak” imkânsız hale geliyor.

En son ABD Başkanı Donald Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İsrail’de Reuters ajansına verdiği mülakatta rahip Brunson’ın serbest bırakılması halinde Ankara ile Washington arasındaki krizin hemen sona ereceğini söylemez mi?

Bolton’a göre “Türk hükümeti papaz Brunson’ı serbest bırakmamakla büyük hata yaptı…” ve ilave ediyor “Eğer Türkiye NATO müttefiki ve Batı’nın bir parçası olarak doğru şeyi yapar ve papaz Brunson’ı koşulsuz olarak serbest bırakırsa bu kriz hemen sona erer” diyor.

Yani Brunson serbest kalırsa işler düzelecek… Bu adam Alice Harikalar diyarında yaşıyor… İstediğinin olması maddeten imkânsız… Hal böyle olsa o zaman ülkemizde mahkemelere ne gerek var?

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Bolton’un açıklamalarına hemen cevap verdi. O da Reuters’a konuştu ve Rahip Brunson davası ile ilgili yargı sürecinin devam ettiğini belirterek, "ABD’nin devam eden bir yargı süreci hakkında keyfi yorum ve taleplerde bulunması dikkate değer bir durumdur. Karar mercii yargıdır ve ABD dâhil herkes Türk yargısının vereceği karara saygı duymak zorundadır. Şu ana kadar olduğu gibi bu kural bundan sonra da geçerlidir" ifadelerine yer verdi.

Kalın çok açık konuşuyor. “Bir kişinin rahip yahut din adamı olması, tek başına suçsuz ve masum olması için yeterli bir karine değildir”. İşte işin gerçeği bu!

ABD, Türkiye’yi ve yönetimini yıpratmak için ekonomik savaş açtığını Bolton itiraf ediyor… Gerisi hoş ve boş…