Magazin

Ahu Tuğba Son Yolculuğuna Uğurlandı

Ahu Tuğba'nın cenazesi yaklaşık 1 ay sonra Türkiye'ye getirildi. Unutulmaz oyuncu için Beyoğlu Atlas'ta yapılan anma töreninin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Abone Ol

ABD'de yaşayan 69 yaşındaki Yeşilçam'ın unutulmaz sanatçısı Ahu Tuğba, Miami'deki evinde hayata gözlerini yummuştu. Ahu Tuğba, bir süredir ileri seviye astımla mücadele ediyordu. Oyuncu, geçtiğimiz nisan ayında da trafik kazası geçirmiş, 8 saatlik operasyonun ardından 3 hafta yoğun bakımda tedavi görmüştü. Tuğba'nın ölümününün şüpheli bulunması üzerine otopsi istenmişti bu nedenle oyuncunun cenazesi Türkiye'ye bir türlü getirilememişti. 

Ahu Tuğba'nın cenazesi yaklaşık 1 ay sonra Türkiye'ye getirildi. Unutulmaz oyuncu için Beyoğlu Atlas'ta önceki gün anma töreni düzenlendi. Anma törenine katılımın az olması dikkat çekti. Nuri Alço, Serpil Çakmaklı gibi isimler anma töreninde arkadaşlarını yalnız bırakmadı. Serpil Çakmaklı vefasızlıktan dert yakınarak "Bu şekilde uğurlanmasını şiddetle kınıyorum, buranın dolup taşması lazımdı, yazıklar olsun." dedi. Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik ise "Bu zor süreçte yanımızda Türk Devleti, siz değerli basın mensupları, Allah ve ben vardı, kabus gibi geçti 1 ay, hiç bir evlat annesini o şekilde görmek istemez." diye konuştu. 

Anma töreninin ardından Ahu Tuğba'nın cenazesi Nişantaşı Teşvikiye Cami'ne getirildi. Ahu Tuğba'nın kızı Anjelik annesinin tabutuna sarılarak 'Sana nasıl veda edeceğim.' diyerek ağıt yaktı. Serpil Örümcer, Yaşar Alptekin gibi isimler de gazetecilerle duygularını paylaştı. 

Serpil Örümcer "Bu camianın en mert kadınıydı, dini bütündü. Bana da çok iyilikleri oldu, kurban keserdi, bana türbelere git ziyaret et derdi, mekanı cennet olsun. Bu camia yaramaz ve nankör bir camia, ayıptır, yeni jenerasyon daha vefalı."

Yaşar Alptekin "Çok iyi bir insandı, ölmesi ayrı bir üzdü naaşının geç gelmesi ayrı bir üzdü, sıra bize geliyor."

Nuri Alço "Dobra bir kadındı, 50 yıllık arkadaşımdı, Türkan Şoray kanunlarını yıkan kadındı, toprağına kavuşacak, dualarım onunla."

Meriç Erkan "Çok üzüldüm, Allah rahmet eylesin, Ahu abla arkadaşlığa ve insanlığa çok değer verirdi, çok sevdiği köpeği vardı bana emanet etmişti, 2006 yılında yayın yaptığımız dönemde de bana çok yardımcı oldu, onun imanına ve insanlığına kefil olduğum için bugün son görevimi yapmak için buraya geldim."

Ahu Tuğba'nın naaşı kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu mezarlığına defnedildi.