Spor

adidas, Oyunun Hızını Değiştiren Yeni F50'yi Tanıtıyor

adidas, futbolun en sevilen kramponlarından biri olan F50'yi yeniden canlandırıyor. 'Advancement Pack', oyunu değiştiren ve hız için tasarlanmış efsanevi kramponun üç yeni sürümünü tanıtıyor.

Abone Ol

F50, 20 yıl önce çıkış yaptıktan sonra oyunun en heyecan verici anlarında yer alarak, efsanevi oyuncularının tarafından giyildi. 9 yıllık bir aradan sonra, F50, sporcuların hızlarını kullanarak katı oyun kalıplarını kırmalarına ve futbolu kendi terimlerinde oynamanın heyecanını yaşamalarına yardımcı olacak gelişmiş teknolojisiyle geri dönüyor.

Paket içindeki üç model; F50 Elite Bağcıklı, F50 Elite Bağcıksız ve F50 Mid W Elite, optimize edilmiş stabilite ve çekiş sağlamak üzere inşa edilen; Sprintframe 360 adı verilen özel olarak tasarlanmış taban tabakası içeriyor. Taban plakasındaki topuk, yuvarlak ve bıçaklı çivilerden oluşan bir konfigürasyonla itme anında ayak stabilitesi için uyumlu bir şekilde çalışıyor. Bu özelliklerin hepsi, çok yönlü hız ve ivmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olmak için iş birliği yapıyor.

Üç siluet boyunca yer alan bir diğer özellik ise; üst yüzey mühendislik içeren ve sentetik hafif bir malzemeden yapılan, yüksek hızlarda ihtiyaç duyulan yerlerde destek sağlamak için kalıplanmış bir uyum sunan Fibertouch oluyor. Hızlı top sürerken artırılmış kontrol sağlamak üzere tasarlanmış Fibertouch, en önemli top temas bölgelerine uygulanan 3D dokulu Sprintweb teknolojisi ile tamamlanıyor.

Bağcıklı model, ek stabilite sağlamak ve ön ayak bileğiyle orta ayak bölgesinde geliştirilmiş bir uyum ve kilitleme oluşturmak için stratejik olarak yerleştirilmiş dil konfigürasyonuna sahip bir dil içeriyor. Bağcıksız model, maksimum konfor için kullanıcının ayağının şekline göre kalıplanan Primeknit malzemeden yapılmış bir yaka içeriyor.

F50 Mid W Elite, bir kadın ayak tipine uygun olarak optimize edilmiş özelliklerin uygulanmasıyla farklılık gösterir. Ultra-yumuşak Primeknit Orta Kesim Yaka, ayak bileği etrafında stabilite ve konfor için adapte bir uyum sunar. Ayrıca, F50 geliştirme sürecinde toplanan sporcu geri bildirimlerinden yararlanarak, siluetin üst bölgesine bir ek çorap astarı uygulanmıştır; bu da krampon içinde ayak hareketini daha fazla stabilize etmek için optimal kavis desteği sağlayarak, kadın futbolcular için modifiye bir uyum sunar.

adidas Ürün ve Tasarım Başkan Yardımcısı Sam Handy şunları söyledi: “Sonunda bu hız makinesinin özelliklerini açıklamaktan gurur duyuyoruz. Oyunun hiç olmadığı kadar hızlı olduğu bir dönemde, bu kadar çok sevilen bir seriyi yeniden canlandırıyoruz. Bu yüzden, oyuncu hareketlerini hızlı bir şekilde dikkatle inceleyerek F50'yi oyuncuların ihtiyaç duyduğu yenilikçi bir şekilde geliştirdik. Hızlanma anında, yönlendirme-değiştirme anında veya tam hızda top sürerken olsun, yeni F50, oyuncuların her yerde kırıcı hızı açığa çıkarmalarına ve oyunu kendi terimlerinde oynamalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Bu ay iki büyük uluslararası turnuvanın başlamasıyla, F50 için bu heyecan verici yeni döneme girmenin tam zamanı.”

Çoğunlukla beyaz olan siluet, kramponun hafif doğasını temsil ederken; güneş kırmızısı ve berrak mavi detaylar ise oyuncuların hızla geçerken flaş benzeri bir etki yaratmasına atıfta bulunarak orta ve yan taraflarda bulunuyor.

Advanced Pack, ilk kez erkekler UEFA Şampiyonlar Ligi Finali sırasında sahada görüldü ve Lionel Messi, Rafael Leão, Son Heung-min, Linda Caicedo, Trinity Rodman, Lamine Yamal ve Florian Wirtz gibi dünyanın en iyi oyuncuları tarafından giyilecek.