Ekonomi

AB proje, burs, gençlik, eğitim ve iş fırsatları duyuruldu

Avrupa Birliği (AB) proje, burs, gençlik, eğitim ve iş fırsatları duyuruldu.

Abone Ol

ENHANCER Projesinin temel amacı, Geçici Koruma Sağlanan Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplulukların sürdürülebilir ve büyütebilecekleri iş mecraları ve istihdam alanları oluşturarak iş hayatına dahil olmalarını sağlıyor.Projenin kapsamı pek çok farklı bölge, sektör ve sosyo-kültürel alana uyarlanarak uygulanabilecek modüler strateji ve faaliyetler içeriyor.

Proje kapsamında Adana, Ankara, Bursa, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kayseri, Konya, Mersin ve Şanlıurfa illerinde faaliyet gösteren güçlü, gelecek vaat eden kooperatifler ve kooperatif birliklerinin büyümeleri ve böylece geçici koruma altındaki Suriyeliler ve ev sahibi toplum üyeleri için sürdürülebilir istihdam yaratabilmeleri adına bu bileşen kapsamında toplam 2.700.000 Avro hibe verilmesi planlanıyor.

Almanya’da gerçekleşecek uzun dönem ESC Projesi gönüllülerini arıyor

Proje, çok kültürlü, genç ve düşük gelirli bir nüfusla aktif olarak çalışıyor. Bu projede, bulunulan mahallenin ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretmek amacıyla topluluk çalışmaları organize ediliyor. Konular arasında çevre kirliliği, işitme engelli bireylerin sorunları, barınma sorunları, ırkçılık, kültürler arası festivaller ve spor programları bulunuyor. Son başvuru tarihi: 31.10.2024.

Çağdaş Eğitim Vakfı Burs Başvuruları devam ediyor

Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) 2024- 2025 Yılı Burs Başvuruları başladı. Yapılan burs müracaatları, aday öğrencilerle yapılacak karşılıklı görüşmeler neticesinde değerlendiriliyor. ÇEV’in burs kriterlerine uygun öğrenciler kontenjanlar dahilinde burs almaya hak kazanabiliyor. Son başvuru tarihi: 27 Eylül 2024.

UTRADER, başka üniversitede okuyan ve uluslararası ticaret ile ilişkili alanlarda eğitim alanlar olmak üzere, tüm eğitim seviyelerindeki öğrencilere karşılıksız burs imkanı sağlıyor.

UTRADER Bursu, memleketini seven ve kendini geliştirme arzusunda bulunan ihtiyaç sahibi tüm öğrencilere açık oluyor. Son başvuru tarihi: 27 Eylül 2024

“Circus Pedagogy” Eğitim Kursu, 20-28 Ekim 2024 tarihlerinde Macaristan’ın Szeged şehrinde gerçekleşecek.

Kurs, sirk sanatlarını gençlik eğitimine entegre etmeye odaklanmaktadır ve sirk aktiviteleri aracılığıyla özgüven, takım çalışması ve motor becerilerinin geliştirilmesini amaçlıyor.

Katılımcılar, jonglörlük ve çiçek çubuklarıyla gösteriler gibi yöntemleri öğrenecek ve deneme fırsatı bulacak. Program, gençlerle hali hazırda çalışanlar veya gelecekte bu alanda ciddi bir şekilde yer almak isteyenler için, belirli ülkelerden katılımcılara yönelik tasarlandı.