Spor hayatı inanılmaz güzellikteki röveşata golleri ile geçmiş olan "Kral" Tanju döviz bozdurma kuyruğuna girip futbol dünyamıza örnek oldu.

Cumhur'un "Gazi" başkanı Recep Tayyip Erdoğan çağrısını yapınca doların ateşini düşürecek halk hareketi geldi. Buna büyük firmalar, kurumlar, bazı kulüpler de uydu. Spor hayatı inanılmaz güzellikteki röveşata golleri ile geçmiş olan "Kral" Tanju döviz bozdurma kuyruğuna girip futbol dünyamıza örnek oldu. Bu arada "3.5 milyon euro maaş alan Fatih Terim hocamızın da bu çağrıya uymasını bekliyoruz" manasına gelen bir açıklamada bulundu. Söylenebilecek en güzel mesajı herkesin anlayacağı dilden vermekle kalmadı aynı zamanda prim sebebiyle daha yakın bir zamanda futbolcularla arasına kara kedi giren Fatih Terim'in maaşının miktarını ve ödeme cinsini açıkladı: 3.5 milyon euro maaş...

Veren ve alan razı olunca bizim maaş konusunda bir şey söylememiz uygun olmazdı ancak tam döviz konusunda ülke çapında ayaklanma başlayınca maaşı yazmak değil yazmamak doğru değil... Teşekkürler Tanju... Doğru adım doğru hareket ve doğru mesajın için... Futbol Federasyonu Başkanı Demirören'in "Biz 10 gün önce döviz hesabımızı liraya çevirdik" şeklindeki açıklaması federasyonunun bütçesi ile ilgili Terim'in maaşı ile ilgili değil...

Fatih Terim'in aldığı ya da almaya nefsinin izin vermediği Arda kararını alt üst eden bir gelişme ise Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Mönchengladbach ile yapılan maçta üç güzel gol bir de assist yapması oldu. İnanılmaz bir performans harika görüntüler. Dünya yıldızlarının Arda'yı tebrikleri hepsi başlı başına Fatih hocamıza atılan goller gibiydi. Hatta bu bitti ardından o maçta İspanyol spikerin "Ar ar ar ar da da da tu tu tu Turan" gibi müthiş vurgularla Arda Turan'ı anlatması, Iniesta'nın sözleri ne kadar Arda düşmanı varsa gizli ya da açık hepsinin başına taş olup düşmüştür. Bu acı onlara o keyif bize yeter.

Bahçekapılı'ya yapılanların intikamı mutlaka alınmalı!

Alman polisinin TBMM Başkan Vekillerinden Ayşenur Bahçekapılı hanıma yanında ablası da varken yaptığı muamele ve tutuklama çabalarının hesabı mutlaka sorulmalıdır. Bu zalimlere bu hainlere en güzel en sert cevap verilmelidir. Bunun takipçisi olacağız. Umudumuz Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın "Onlara burayı dar ederiz" sözleridir. Ülkemizi karalayan ve aşağılayanları el üstünde tutup gerçek vatanseverleri aşağılamak Almanlar'ın yıllardır süren bir hastalığı. Her şehrinin en köşe yerlerinde büfeleri bölücülere vermekle yetinmeyip Can Dündar'ı Cumhurbaşkanlığı makamında ağırlama, ona payeler verme gibi üst üste yapılan yanlışların hesabı sorulmalıdır. Türkiye'nin neyi yapıp neyi yapamayacağını onlara göstermenin vakti geldi.

Beşiktaş'ı Çakır kurtardı Thomson yaktı!

Dinamo Kiev'den bir değil iki değil, üç değil, dört değil tam yarım düzine altı gol yiyen Beşiktaş'ın sadece hakem kurbanı olduğunu söylemek 6 golün savunması ve örtüsü olamaz. Ancak hakemin ortaya koyduğu hareket Beşiktaş'ın düzenini bozmuş ve çöküşünü gerçekleştirmiştir. Bu arada Ukrayna polisinin Beşiktaşlı taraftarların hastanelik olacak kadar dövülmelerine seyirci kalmaları da hepimizi kahretti.

Başakşehir maçında Beşiktaş'ı Vodafon Arena'da Abdullah Avcı'nın talebelerinin elinden hakem Cüneyt Çakır kurtarmıştı. Atmadığı ve kart göstermediği Beşiktaşlı futbolcuları Fenerbahçe derbisi öncesi yaralamak istemedi herhalde. Ancak İskoç hakem Craig Thomson Beşiktaş'ın ipini çekti. Bu arada Kartalların takım halinde hücuma çıkıp Kiev'i mahalle takımı sanmaları gibi teknik ve taktik hatalar ise güme gitti. Aboubakar'ın sarı kartlıyken topa gereksiz vurup ikinci sarıdan oyundan atılması, takım içindeki başı bozukluk ve daha pek çok olumsuzluk ile yarım düzine gol Beşiktaş'ı kendine getirmeli.

İstanbul'a geldiklerinde "Yenilsen de yensen de taraftarın seninle" diye destek veren taraftarları tebrik ediyorum.

Avcı Galatasaray'ın yeni umut ışığı olabilir!

Riekerink'in gitmesi ya da gönderilmesi taraftarı değilim. Çünkü ne kadar aleyhinde yazılsa yorumlar yapılsa ve taşlansa da doğruları ile umut veriyor. Ne var ki bu yazılanlar sebebiyle futbolcular arasında ona karşı itimatlarını yitirmişler olabilir ve bu da çok doğal.

Galatasaray belli ki yeni sezona yeni bir teknik adam ile başlayacak. Bu ismin Abdullah Avcı olması ve kendisiyle uzun tarihli anlaşma yapılması en doğru olan. Sarı-kırmızılı takım gerek lig gerekse Avrupa'da sıçratacak isim Abdullah Avcı'dan başkası olamaz gibi görünüyor.

Fatih Terim hocamız mı? O görevini yaptı. Lale Devri çocuklarıyız biz zamanımız geçmiş...

Şimdi Avcı dönemi...