ZOR, DEĞİŞMELİ, İYİ ŞEYLER DE OLUYOR

Mustafa YAŞAR 13 Eki 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ama sorarım 'Bu Milli takımdan sizin umudunuz var mı?'

Detaylarını bu sayfadaki haberimizde okuyacaksınız; A Millilerimizin Dünya Kupası’na katılması için matematiksel olarak hala bir umudu var.

Ama sorarım ‘Bu Milli takımdan sizin umudunuz var mı?’

Benim yok.

Letonya karşısında alınan galibiyetle bana göre sadece günü kurtaran, oynadığı futbolla gelecek adına umut vermeyen Millilerimizin grupta kalan 2 maçını kazansa bile Dünya Kupası’na katılma yolunda play-off oynaması garanti olmayacak.

Sıralamada 2 puan farkla üzerimizde bulunan Norveç’in, Letonya ve Hollanda’ya takılmasını bekleyeceğimiz süreçte bizim Cebelitarık ve Karadağ’ı yeneceğimizin ne garantisi var ki?

Diyelim ki geçmişte olduğu gibi elimizin tersiyle ittiğimiz fırsatı yine yakaladık şans yüzümüze güldü ve grupta ikinci olarak play-off oynamaya hak kazandık.

Peki ya bu futbolla play-off yolundan Katar’a gider miyiz?

‘Biz biti demeden bitmez’ diyenlere saygı duyuyorum ama başta da dediğim gibi benim adıma çok zor.

BİSİKLET FEDERASYONU’NDA DEĞİŞİM BEKLENTİSİ VAR

Geçen yıl pandemi nedeniyle yapılamayan ve Tokyo Olimpiyat Oyunları sonrasına ertelenen spor federasyonlarında seçimli genel kurullar, ekim ve kasım aylarında düzenlenecek.

Yeni dönem için başkanlarını belirleyecek 55 federasyon arasında sonucunu merakla beklediğim Bisiklet Federasyonu seçimi de 3 veya 4 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Henüz adaylıklarını açıklamadılar ama mevcut başkan Erol Küçükbakırcı ve Küçükbakırcı öncesi 12 yıl süreyle bu görevi yürüten Emin Müftüoğlu’nun yeniden aday olması bekleniyor.

Kongre öncesi adayları işaret edecek bir görüş bildirmeyi her ne kadar doğru bulmasam da yaptığım kongre kulislerinde gördüm ki bisiklet camiasında bir değişim isteği ağır basıyor.

Erol başkan ve yönetiminin görevi süresince yaptığı icraatlardan memnun olmayan oldukça önemli bir kesim var.

Başta döneminde Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun kategori düşmesi olmak üzere, amatör bisikletçilerin katılacağı yarışlardan federasyon olarak katılım payı alınması olmak üzere birçok konuda eleştirilen Sayın Küçükbakırcı oldukça önemli bir bütçesi bulunan federasyona ivme katamadığı içinde tartışılan bir isim.

Dediğim gibi her iki isimde adaylıklarını ve dolayısıyla projelerini açıklamadığı için şimdiden çok fazla bir yorum yapamıyorum.

Başta Bisiklet Federasyonu olmak üzere diğer tüm federasyonlarda yapılacak genel kurulların Türk sporuna hayırlı olmasını temenni ediyorum.

ULTRA BİR ORGANİZASYON

Hafta sonu ülkemizin en güzel yörelerinden biri olan Nevşehir’de Salomon’un ana sponsorluğunda Kapadokya Ultra-Trail patika koşusu düzenlenecek.

Pandemi şartlarında Türkiye ve bölge turizmine 20 milyon liradan fazla katkı sağlayacak olan organizasyona bu yıl 64 ülkeden 2500'ün üzerinde sporcu katılacak.

Bu çok değerli spor organizasyonunun düzenleyicisi sevgili dostum Aydın Ayhan Güney, her yıl en iyisini yapmak adına çok ama çok uğraş veriyor.

Bu yılda aylar öncesinden ekibiyle birlikte çalışmaya başladılar ve bir spor organizasyonu ile ülkemize nasıl daha fazla değer kazandırabilirize bir kez daha en iyi örneklerden biri oldular.

Salomon Kapadokya Ultra-Trail’i takip etmek biz basın mensupları içinde ayrı bir heyecan ve zevk.

Orada olacak ve yaşananları tüm yönleriyle bu sayfalar aracılığıyla sizlere aktaracağız.

İlgiyle okuyacağınıza eminim.

Kalın sağlıcakla.