ZİNCİRLEME

Aslı SERTDEMİR 04 Eyl 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Valla ne yalan söyleyeyim ara ara imrenmiyor da değilim. Bunlar öyle bizim gibi ayrıl diye depresyona girmiyorlar.

Benim yine devrelerim yandı. Biri bana acil ne olup bittiğini, şemalı anlatsın… Şimdi; Serenay Sarıkaya, Haldun Demirhisar’dan ayrıldı mı? Tuba Büyüküstün’ü unutamadığı için Melisa Şenolsun ile süreli kavga eden Umut Evirgen, Melisa’dan ayrıldı mı? Tuba’yı unuttu mu? Ne ara Serenay ile Umut koca koca aşklarını bitirdi de sevgili oldular? Biri bana anlatsın lütfen… Zaten şu ilişkileri çözmeye harcadığım vakti, çocukken havuz problemlerine harcasaydım, şimdi Nobel ödüllüydüm. Zincirleme aşk yaşıyorlar. Daha bir dalı bırakmadan, diğer dalı tutuyorlar. İnsan takip edemiyor. Öyle salıp “Amannn boş ver.” de diyemiyorsun. Kore dizileri gibi, işin ucunu bir kaçırırsam devamını anlamama imkan yok. Kimin eli kimin cebinde? Bir cepte, kaç el var? Kan bağı olmadan akraba olanlar… Çok enteresan çoookk.  Valla ne yalan söyleyeyim ara ara imrenmiyor da değilim. Bunlar öyle bizim gibi ayrıl diye depresyona girmiyorlar. Ağlama, zırlama krizleri falan yemeden içmeden kesilmiyorlar. Hayat onlara hep Kantocu Nurhan Damcıoğlu tadında. “Seni Ben Unutmak İçin Sevmedim…” şarkısı bir bize yazılmış.

Yine hadise!

Deniz Akkaya susmuyor, susamıyor. Kadın çenesi yüzünden 3 gün hapis yattı çıktı, yine akıllanmadı. Deniz’in çatallı diline bu hafta Hadise takıldı. Tam Reza Zarrab ile skandalı unutuldu derken… Akkaya şimdi de Hadise’nin hamile kaldığını iddia etti. O dönem birinci ağızlardan duyduğum ve bildiğim kadarı ile ben de iddia ediyorum ki Hadise hamile kalmadı! Size olayların aslını astarını şöyle özetleyim… Ebru Gündeş’in fal merakı zaten camiada bilinir. Yıllardır Şengül diye bir falcıya da ara ara fal baktırıyormuş. Kadın geçmişte Reza’ya da fal bakarmış. Zarrab; bir gün Şengül’ü Amerika’ya yanına çağırmış. Ebru’dan icazeti alan kadın gitmiş. Fakat Şengül, Reza’nın evinde Hadise ile karşılaşmış. Zarrab; ‘’Burada gördüklerin, burada kalacak!’’ diye sıkı sıkıya tembihlese de… İstanbul’a döndüğünde Gündeş’in sıkıştırmalarına dayanamayıp, ne gördüyse anlatmış. Sonrası malum... Zaten yazdıklarım sır değil. Hikayenin benzer versiyonları çok yerde yazıldı, çizildi. Ne o dönem ne de şimdi Hadise’nin hamileliği ile ilgili bir şey duymadım. Ama Reza’nın Hadise’ye lüks bir araba hediye ettiğini ve o aracı yurt dışında kullandığını duydum. 

Deryalara sahip çıkın!

Cicişlerin iğrenç, skandal haberleri en büyük haber sitelerinde çarşaf çarşaf.  Ama Derya Karadeniz ile ilgili tek haber yok.  Derya Gebze’de bir lise öğrencisi… NASA’nın düzenlediği yarışmaya katılıyor ve kazanıyor. İklim değişikliğini konu alan yazısı, şu an NASA’ın sayfasında yayınlanıyor. Bakın Derya ne demiş…

"Makalem Uranüs'ün ikinci en büyük uydusu Oberon hakkındaydı. Oberon'a neden daha çok gidilmeli konulu bir makale yazdım. Biliyorsunuz şu anda dünyada küresel ısınma ve iklim değişikliği tartışılıyor. Bazı yerler aşırı soğuyor, bazı yerler aşırı ısınıyor. Bunun sonucunda ben de başka gezegenlerden belki bir şeyler bulabilirim diye düşündüm. Mesela Oberon çok soğuk. Eğer orada bir yaşam varsa örneğin bir bakteri türü yaşıyorsa bu bize iklim değişikliği ile baş etmemiz için bir yol gösterebilir."