ZARURİ İHTİYAÇ

Aslı SERTDEMİR 03 Nis 2021

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Netflix'te özellikle Türk yapımlarını izlemeye gayret ediyorum.

Netflix’te özellikle Türk yapımlarını izlemeye gayret ediyorum. Çağatay Ulusoy’un başrolünde oynadığı Muhafız’ın ilk sezonu benim için umut vaat ediyordu. Ama sonraki sezonlar hayal kırıklığı yaşattı. Geçen hafta yine Çağatay Ulusoy’un Netflix’e yaptığı ikinci projesi “Kağıttan Hayatlar” adlı filmi izledim. Yönetmen koltuğunda Can Ulkay otururken, yapımcılığını da Onur Güvenatam ile Çağatay Ulusoy üstlenmiş. Film başından, sonuna kadar İstanbul kokuyor. İstanbul’un tarihi dokusu, kendine has sokakları, günlük yaşamı çok güzel yansıtılmış. Çağatay Ulusoy, sokaklarda kağıt toplayan Mehmet karakterini son derece başarıyla canlandırmış. Bir filmi izlerken en sevmediğim şey, ilk dakikalarında sonunu tahmin etmek. Bu senaryo tahminlerimi zorladı. Tazecik yapımcımız Çağatay güzel bir işe imza atmış. Evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu dönemde,  keyifle izleyeceğimiz daha çok filmlere ve dizilere ihtiyacımız var.

Yeni normalimiz

Koronavirüs pandemisinin yarattığı psikolojik, ekonomik krize hiçbirimiz hazır değildik. Ne yazık ki pandemi denen illet tüm dünyanın başına geldi. Başlarda bu dönemde bitecek, asıl salgın sonrası karşı karşıya kalacağımız ekonomik durumlara hazırlanmalıyız derken, süreç uzadıkça uzuyor. Gelecek kaygısı sardı birçoğumuzu. Biteceğine olan inancımız, ümitlerimiz son günlerde artan vakalarla sarsılmaya başladı. Yetkililer bu dönemi atlatmamız için elinden geleni yapıyor. Şimdi bir olma zamanı… Zor olsa da hep beraber kurallara uyup bu kaostan kurtulabiliriz. Görünmeyen bir varlıkla savaşıyor insanlık. Ayrımı yok virüsün! Zengin, fakir, güzel, çirkin, iyi, kötü demiyor.  O yüzden lütfen, benim yakınım bir şey olmaz. Geçenlerde test yaptırmış negatifmiş. Kendine iyi bakıyor demeyin. Kendimiz için bile bahaneler uydurmayalım. Ben C, D, E vitaminli takviye ilaç kullanıyorum, bağışıklık sistemim yüksek, bana bir şey olmaz demeyelim. Elbette pozitif düşünmeye özen gösterelim, sağlığımızı korumak için gerekli olan takviyeleri alalım ancak söylenilen kurallara uyalım. Yeni normale ayak uydurmadıkça eski normale dönemeyeceğimizi bilelim.

İyi ol!

Korona illetinden dolayı zaten her gün hasta haberleri alıyoruz. Ama bir diğer illet var ki o da kanser. Hele gencecik birinin başına gelince insan daha da üzülüyor. BKM oyuncularından Arif Güloğlu’na “lenfoma” teşhisi konuldu. Kendisi bu kötü haberi Instagram hesabında kısa bir notla duyurdu. “Kısa süre önce konulan lenfoma teşhisi sonrası tedavime başlandı. Bu süreci doktorlarım, ailem, dostlarım ve BKM Mutfak ekibinin ilgi ve desteği ile hızla atlatacağımı inanıyorum. Sevgi dolu dileklerinize çok teşekkür ederim. En kısa sürede sağlıkla buluşmak üzere…” Tedavi sürecine başlayan genç, oyuncuya tüm BKM oyuncuları ve Cem Yılmaz geçmiş olsun mesajları ile destek verdi. Böyle kötü günlerde, sanatçıların birbirine moral verip, destek olduklarını görmek çok hoş. Çok Güzel Hareketler 2’nin alt yapı oyuncularından, Arif Güloğlu’nun bir an önce tedavi surecinin olumlu sonuçlanmasını ve sağlığına kavuşmasını diliyorum. Dualarımız seninle…