YÜZYILIN PLANI DAHA BİTMEDİ! FİLİSTİN MADDE BİR-Dİ!

Yaşar İÇEN 30 Oca 2020

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Seçildiği ilk günden bu yana 'delidir ne yapsa yeridir halleriyle yaşadığımız planlı kaos yılları için biçilmiş kaftan olan Trump eline ve diline verileni ardına koymayacak' demiştim.

Ve Trump bekleneni söyledi! Konuşurken öyle bir bakışı vardı ki adeta Ortadoğu’ya parmağını sallarcasına şunu söylüyordu; ‘Durun daha bu ne ki oyun yeni başlıyor...’

Yüzyılın beklenen planını açıklayan ABD Başkanı Donald Trump, yüzyılın çılgını olarak tarihteki yerini aldı.

Seçildiği ilk günden bu yana ‘delidir ne yapsa yeridir halleriyle yaşadığımız planlı kaos yılları için biçilmiş kaftan olan Trump eline ve diline verileni ardına koymayacak’ demiştim. Koymadı ve fazlasıyla koymayacak! İlk günden Trump’ın gözlerinden okuduğum zekası bunlardı!
Kısaca Obama’nın ektiği savaş tohumlarını sulamak ve meyvelerini toplamak Trump’a bırakılacaktı. Çünkü o; öyle enteresan, öyle gerçek dışı, öyle ‘aman sakın dokunmayın bize bulaşmasın’ biriydi ki tüm liderler Trump ne dese yaptı!
Bazen aleni bazen de ‘liderlerin halı altına süpürmeye çalıştığı çürüklerini’ aba altından göstererek tehdit ettiği ülkelere ne dese yaptırdı! Haraç keser misali her ülkenin önüne ABD ile ticaret zorunluluğu getirdi.
‘Amerikan askerleri bundan sonra karşılığını almayacağı topraklara girmeyecek. Avrupa oturduğu yerden rahatını bozmadan güvenlik istiyorsa bunun bedelini ödemeli. Sokak eylemcilerini destekliyorum. Petrolü seviyorum bu sebepten Ortadoğu’dayım. Önce kendi ülkemin çıkarlarını düşünüyorum. Mültecileri istemiyorum hatta Amerikalı olmayanlar komple ülkesine geri dönecek. Meksika sınırına çektiğim duvarın parasını Meksika’dan alacağım. Kürtler Ortadoğunu’nun temel taşı ve bizim dostumuzdur...’

Trump yapacaklarını ‘içinde tutup kendine kılıç yapacağına dışarı çıkarıp dünyayı dertlere saldı’ bu kadar açık ve net!
Bu arada itiraf edeyim bir yönüyle Trump’ı seviyorum ve kendisiyle tanışıp canlı canlı gözlerinin içine bakarak onu çözmeyi çok istiyorum...
Ülkesine göre kahraman pek çok ülkeye göre çılgın olan Trump şimdiye kadar alışılmışın dışında bir lider olarak yaptıkları ve yapacakları konusunda dünyaya dürüst davrandı, her şeyi aleni söyledi. Obama gibi dost görünüp ardına hançerleri gizlemedi!
Gelelim Trump’ın açıkladığı ‘yüzyılın planından’ benim ne anladığıma. Adam her şeyi söyledi zaten. Filistin için özerk bölgesel bir yönetim planlayan Trump yatırım ve istihdamla destekleyecek o bölgeyi. Malum açlık ve yoklukla sınanan Ortadoğu insanı gibi Filistinliler de zorlu şartlarda hayatla mücadele ediyor. Bence Filistinliler Trump’ın teklifine direnmeyecek ve ekonomik refahtan yana tercihini kullanacak... Hem de hızlı bir şekilde.

Ve son bir not; bence yüzyılın planını tam olarak açıklamadı Trump! Filistin açıklaması planın ilk maddesiydi! Domino taşı misali Ortadoğu’yu içine alacak diğer maddeleri önümüzdeki günlerde birer birer duyup göreceğiz Trump’tan...