YURT DIŞINDAN GELECEK HASTALAR DOKTORLARINI MAP2HEAL İLE SEÇECEK!

Esra KAZANCIBAŞI 18 Şub 2017

Esra KAZANCIBAŞI
Tüm Yazıları
​Yurt dışında yaşayan akrabanız iki ay sonra Türkiye'de saç ekimi yaptırmayı mı düşünüyor?

Yurt dışında yaşayan akrabanız iki ay sonra Türkiye’de saç ekimi yaptırmayı mı düşünüyor? Almanya’da yaşayan bir kalp hastası olarak Türkiye’de ameliyat olmak mı istiyorsunuz? Tüp bebek tedaviniz için Fransa’dan Türkiye’ye gelmek arzusunda mısınız? 

Peki, böyle durumlarda hangi hastaneler ve hangi uzmanlar arasında tercih yapabileceğinizi biliyor musunuz? Ameliyathane ve yoğun bakım imkânları, hastanenin otelcilik hizmetleri ve hekimin deneyimi konusunda nasıl fikir sahibi olabileceksiniz? 

İnternet denilen sınırsız bilgi denizinde doğru ve güvenilir kaynaklara ulaşmak son derece zor. Google gibi arama motorları, deneyim sahibi doktorlardan çok, internetin mantığına göre web sitesi hazırlayan hekimleri ön sıralarda karşınıza çıkartabiliyor. İşte bu yüzden hastanelerin, doktorların web sitelerinde sörf yaparak bu işin içinden çıkamazsınız. Sağlık Bakanlığı’nın bir standart getirme yönünde çalışmalar yaptığı sağlık turizmindeki aracı kurumlara da ne kadar güvenebilirsiniz? 

BULUNDUĞUNUZ ÜLKEDEN TÜRKİYE’DEKİ HEKİMLE GÖRÜŞME İMKANI

Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin “map2heal” uygulaması hastaların ve hasta yakınlarının tam da bu konudaki gereksinimlerine göre oluşturulmuş bir hizmet. Map2heal, dünyanın neresinde olursanız olun, kendinize ya da bir yakınınıza, Türkiye’nin dört bir yanından uzman hekim ve uluslararası standartlara uygun bir hastane seçme imkânı sunuyor. Bulunduğunuz ülkeden map2heal uygulamasına kan tahlili sonuçlarınızı, MR, bilgisayarlı tomografi görüntüleme yöntemlerinizi yükleyerek hastalığınızın tedavisiyle ilgili ikinci görüş alabilmek için de bu sistemden faydalanabilirsiniz. Doktorla telefonla ya da görüntülü sistemle hastalığınızın durumunu değerlendirebilir, aklınıza takılanları sorabilirsiniz.

Geçtiğimiz gün Sağlığım İçin Herşey’de konuğum olan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi İcra Kurulu Başkanı Meri İstiroti’ye söz konusu uygulamayı sorduğumda şu yanıtı verdi:

 “87 ülkeyi aynı networkte Türkiye ile buluşturan sistem yurt dışındaki hastalara ülkemizdeki farklı hastanelerdeki tedavi seçeneklerine ve alternatif fiyatlara ulaşma imkânı sunuyor. Zaten sistemde bizim üyelik kriterlerimize uyan sağlık kuruluşları, hekimler var. Hastanelerin çoğu da sağlıkta kalitenin uluslarası standartı olarak bilinen JCI belgesine sahip.”

TÜRKİYE’DE SAĞLIĞIN HARİTASI

www.map2heal.com adresinden ulaşılabilen web sitesi son derece gelişmiş bir yazılıma sahip. Hastalara 17 dilde yanıt veren uygulama, bu özelliğiyle sadece yurt dışındaki Türk’leri değil, aynı zamanda sağlık sorunlarına başka ülkelerde çözüm arayan dünyanın çeşitli ülkelerindeki hastaları da hedefliyor.

Hastalar web sitesini ziyaret ederek üye sağlık kuruluşları ve hekimlerle ilgili ayrıntılı bilgiye erişebiliyor, hastanelerin, tıp merkezlerinin saç ekimi, burun estetiği gibi konularda sunduğu avantajlı fiyatları da anında görebiliyorlar. Eğer web sitesinde bu konuyla ilgili araştırma yapacak yeterli vaktiniz yoksa Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi’nin network ofisleri de size yardımcı olabiliyor.

Bunun için ilk yapılması gereken şey, tetkik sonuçlarınızı sisteme yükledikten sonra, tedavi olmak istediğiniz şehri, hatta hastaneleri ve sorunuzun yanıtlama süresini belirlemek. Sonrasında aynı anda farklı sağlık kuruluşlarından uygulanacak tedavi ve ücreti konusunda detaylı bilgiler size gönderiliyor. Konseyin network ofisi ile bu aşamada birlikte karar verip, hastanenizi, doktorunuzu ve tedavi paketinizi seçebiliyorsunuz.

Bu arada, konseyin network ofislerindeki ekipler, arzu ettiğiniz takdirde uçuş rezervasyonlarınızı, havaalanı transferinizi, otel rezervasyonlarınızı ayarlayabiliyorlar. Aynı şey, tedavinizden sonra almak istediğiniz şehir içi ya da şehir dışı kültürel turlar ve tatil planları için de geçerli. Tabii, bu hizmetin bir kısmını tedavinizi üstlenecek sağlık kurumu da organize edebiliyor.

Türkiye sağlık turizminde liderliği hedefliyor. Hastanelerimizin tıbbi alt yapıları, hekimlerinizin bilgi ve deneyimleri ne kadar iyi olursa olsun, sağlık turizminde aracı kurumların yapacağı bir yanlış herşeyi altüst edebilir. Türkiye’de Sağlığın Haritası sloganıyla tanıtılan map2heal ülkemize gelecek hastalar için güvenilir bir kaynak olacak.

Tabii, aynı hizmetten Türkiye’de farklı bir ilde tedavi görmesi gerekenler ya da başka bir şehirde yaşayan yaşlı babası için doktor arayanlar da yararlanabilecek.