YILDIZ HOLDİNG SANAT ESERLERİ ARTWEEKS AKARETLER'DE

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Bilgili Holding'in sürdürebilir sanat anlamındaki Artweeks her sezon olduğu gibi bu sezonda özel sergilere ev sahipliği yapıyor.

Bilgili Holding’in sürdürebilir sanat anlamındaki Artweeks her sezon olduğu gibi bu sezonda özel sergilere ev sahipliği yapıyor. Bunlardan bir tanesi Yıldız Holding, koleksiyonundaki sanat eserlerini geniş kitlelerle buluşturmaya devam ediyor. Holding bünyesindeki markaların sanat eserine dönüştüğü sergi, Artweeks Akaretler kapsamında No:12’de ziyaretçilerle buluşuyor. Sanat koleksiyonundaki eserleri gerek Yıldız Holding Sergi Salonu’nda gerekse farklı sanat etkinliklerinde ziyaretçilerin beğenisine sunan Yıldız Holding, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Artweeks@Akaretler etkinliğinde özel bir sergiyle yer alıyor. 30 Mart’tan itibaren ziyarete açılan “Yıldızlar Geçidi” isimli sergi, gofretlerden bisküvilere, çikolatalardan krakerlere kadar unutulmaz ürünlerin usta sanatçılar elinden çıkmış yorumlamalarını içeriyor. Ahmet Güneştekin, Burhan Doğançay, Ebru Döşekçi, İhsan Oturmak, Laurence Jenkell, Melis Ağazat ve Natalia Stuyk’un eserlerinin yer aldığı “Yıldızlar Geçidi” sergisi, çocukluğumuzun renklerini, lezzetlerini ve kokularını yeniden canlandırırken, Yıldız Holding’in 1944’te Ülker markasıyla başlayan yolculuğunu da sanat yoluyla anlatıyor. “Yıldızlar Geçidi” sergisi, 30 Mart-29 Nisan tarihleri arasında Akaretler Sıraevler No:12 adresindeki Artweeks@Akaretler etkinliği kapsamında ücretsiz olarak gezilebiliyor.

KONUŞAN YAZILAR

Her yıl Ramazan ayında geleneksel İslam sanatlarının en güzel örneklerini sanatseverlerle buluşturan Yıldız Holding, bu yıl da Ramazan’ı özel bir sergiyle karşılamaya hazırlanıyor. Yıldız Holding’in Çamlıca’daki yeni kurduğu sergi salonunda 4 Nisan’da kapılarını açan “Konuşan Yazılar” sergisinde Yıldız Holding İslam Eserleri Koleksiyonu’ndan 145 eser Ramazan ayından başlayarak yıl boyunca ücretsiz olarak ziyarete açık olacak. Kuruluşundan bu yana kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de topluma fayda sağlamayı ilke edinen Yıldız Holding, İslam Eserleri koleksiyonunda bulunan 145 eseri “Konuşan Yazılar” isimli sergide bir araya getirdi. 4 Nisan’da kapılarını açan sergide Kadıasker Mustafa İzzet Efendi, Şefik Bey, Bakkal Arif Efendi, Hamit Aytaç, İbrahim Sükûti, Yusuf Simîn Kalem, Ref'et Efendi, Elmalılı Hamdi Yazır Efendi gibi ünlü hattatların imzasını taşıyan birbirinden değerli hüsn-i hat eserleri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. “Konuşan Yazılar”, Yıldız Holding’in Çamlıca’daki Genel Merkezi’nde bulunan yeni Yıldız Holding Sergi Salonu’nda yıl boyunca 0 216 524 25 00 numaralı telefondan randevu alınarak gezilebilecek.  

BAĞLANTI

Evettt kitap okumak dünyanın en güzel hali diyebilirim. İşte haftanın kitabı Bağlantı.

Herkesin meşguliyetinin bir diğerinden daha önemli olduğu bir dünyada belki de sırf bu nedenle kimse basit hikâyelerin peşine düşmüyor. Oysa ki küçük hikâyelerin peşine düşenlerin bindikleri metro onları Platon’un mağarasına götürebilir veya Anadolu’daki bir Antik Yunan şehrini Michael Schumacher’in ruhuyla beraber dolaşabilirler. Cengizhan Çelik’in hikâyeleri kimi zaman Londra’yı Halep’e, İstanbul’u Nevada’ya bağlayan olağanüstü bir gecede yürüyor kimi zaman da yolun ta kendisini anlatıyor

 GÜNÜN SÖZÜ: NAMUS