YENİ JOKER JARED LETO JUSTİCE LEAGUE FİLMİNDE

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Ben yeni Joker'in peşindeyim.

Joaquin Phoenix'den sonra  Yeni Joker 'e alışabilir miyiz? Kafamda soru işaretler oluşurken. Ben yeni Joker’in peşindeyim. Jared Leto, Zack Snyder'ın Justice League filminde yeniden Joker'e hayat verecek. The Suicide Squad filminde Joker'e karaktere hayat veren Leto'nun Zack Snyder'ın hazırladığı Justice League'de yer alacağı açıklandı. Yıldız oyuncu, bir süre önce başlayan ek çekimlere dahil olacak. Filmde Joker dışında orijinalin aksine Darkseid, Lex Luthor ve Deathstroke karakterleri de seyirci karşısına çıkacak.

ÖFKENİN HEYKELİ LÜBNAN'DA

Lübnan’ın başkenti Beyrut Limanı'nda 4 Ağustos'ta patlayıcı maddelerin bulunduğu 12 numaralı depoda önce yangın çıkmış ardından tüm kenti sarsan çok güçlü patlama meydana gelmişti. Cumhurbaşkanı Mişel Avn, “Patlamaya 6 yıldır Beyrut Limanı'ndaki bir depoda tutulan 2 bin 750 ton amonyum nitratın yol açtığını biliyoruz. Patlama nedeniyle 180’i aşkın kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi yaralandı ve onlarca kişi kayboldu. Kentteki evlerin ve binaların birçoğu ise hasar gördü. Nazer, heykeli yaparken, patlamanın ardından evlerden arta kalan moloz ve kırık cam parçalarıyla heykeli oluşturdu” açıklamasında bulundu. Bununla birlikte sanatçı, patlamanın meydana geldiği anı donduran (18:08) kırık bir saat figürünü de heykele ekledi. Lübnanlı sanatçı Hayat Nazer, ihmalden kaynaklanan ve hükümetin istifasıyla sonuçlanan olaya duyulan halkın öfkesini yansıtmak için bir kadın heykelini patlama alanının karşısına yerleştirdi. Aynı zamanda da bir aktivist olan Nazer, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Bu heykel hükümetin bize ne yaptığını temsil ediyor. Bizi önce yaktılar, ardından kül, cam ve moloz yığınlarına dönüştük. Bunun tekrar olmasına izin vermeyeceğiz. Affetmeyeceğiz ve unutmayacağız. Beyrut’u yeniden inşa edecek ve yükseleceğiz” ifadelerini kullandı. Bununla birlikte, heykel ülke genelinde süren protestoların birinci yıl dönümünü kutlamak için iki gün önce alana yerleştirdi. Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta geçen hafta yüzlerce kişi, tarihinin en büyük ekonomik krizini yaşayan ülkede, yaşam şartlarının ağırlaşmasını protesto etti. Lübnan'da, kamu borcu 90 milyar doları aşarken, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük ekonomik krizlerden biri yaşanıyor.

APARTMANLARI KİTAPLIKLARA DÖNÜŞTÜREN "KÜTÜPHANE ŞEHRİ" ŞİMDİ DE KONYA'DA

Türkiye Yayıncılar Birliği öncülüğünde hayata geçirilen ve ülkemizde okuma kültürüne yönelik bugüne kadar yapılan en kapsamlı projelerden biri olan OKUYAY Platformu’nun (Okuma Kültürünü Yaygınlaştırma Platformu) destek verdiği pilot projelerden Kütüphane Şehri Projesi, Ankara’da yarattığı etkiyi Konya’da devam ettiriyor! Okuma kültürüyle mahalle kültürünü pekiştirmeyi amaçlayan ve apartman sakinlerinin birlikte başvurabildiği proje kapsamında, şimdi Konya’da da pencerelere asılan posterlerle apartmanlarda her bir hane bir kitap, her bir kat bir raf ve her bir apartman bir kitaplığa dönüşecek. Konya’da yapılacak bu yeni çalışmayla, Kütüphane Şehri Projesi’nin uygulanabilirliğinin gösterilmesi ve diğer illerdeki sivil toplum örgütleri, kamu kuruluşları ve yerel yönetimlerin dikkatinin çekilmesi de amaçlanıyor. OKUYAY Platformu, Konya’da apartmanları kitaplıklara dönüştürmek için herkesi projeye destek vermeye davet ediyor. 

NEDEN KLASİK MÜZİK DİNLEMELİYİZ?

Her ne kadar bir eğlence aracı olarak bilinse de müziğin birçok faydası olduğu çeşitli araştırmalar ile kanıtlanmıştır. Bebekleri rahatlatan, iş yerinde stresi azaltan, dikkati artırarak verimliliği çoğaltan ve daha nice faydaları bulunan klasik müziği dinlemenin şaşırtıcı faydalarını sizler için derledim.

Günlük hayatta verimliliği artırıyor

Bir dizi çalışma, klasik müziğin iş yapmayı daha keyifli hale getirdiğini gösteriyor. Klasik müzik dinleyerek motivasyonunuzu artırabilir ve daha verimli şekilde çalışabilirsiniz. Aynı zamanda klasik müzik dinlemek, yoğun iş hayatının yarattığı stresle baş etmenin en iyi yollarından biri olarak biliniyor.

Hafızayı güçlendiriyor

Bugüne kadar klasik müzik dinlemenin etkisinin bu kadar güçlü olacağını tahmin etmemiş olabilirsiniz, fakat araştırmalar klasik müzik dinleyen insanların hafızasının daha iyi olduğunu gösteriyor. Notaların büyülü dünyasına kendisini kaptıran kişilerde doğrudan hafızaya bağlanan beyin dalgası aktivitelerinde artış olduğu tespit ediliyor. Önemli bir konuşmayı ya da sunumu ezberlemek istiyorsanız, pratik yaparken klasik müzik dinlemeniz faydalı olabilir.

Depresyonla savaşıyor

Çeşitli araştırmalar, klasik müziğin temposunun insan kalbinin normal atışlarına benzer bir akışa sahip olduğunu gösteriyor. Endişeyi, kaygıyı ve stresi azaltan bu tempo sebebiyle her ne kadar doğrudan bir tedavi olarak uygulanmasa da klasik müzik, depresyon tedavilerinde kullanılıyor.

Yaratıcılığı artırıyor

Yaratıcı yönlerinizin öne çıkmasına ve yepyeni fikirler üretmeye ihtiyacınız varsa yine klasik müziğe başvurabilirsiniz. Bazı klasik müzik parçalarının beyin aktivitesini artırarak yaratıcı düşünmeyi tetiklediği biliniyor.

Uyumanıza yardımcı oluyor

Uyku problemi son zamanlarda oldukça yaygınlaşan bir sorun. Sakinleştirici etkisiyle bilinen klasik müzik, aynı zamanda uykuya dalmanızı kolaylaştırıyor. Yatmadan önce klasik müzik dinleyerek uyku kalitenizi arttırabilirsiniz.

GÜNÜN SÖZÜ: 

TESPİHLERİN RUHU SABIRDIR. 

HZ. MEVLANA