YENİ DÜNYADA MİLLİ TÜRKİYE İLE "YERLİ OLMAK"

Güngör YAVUZASLAN
Tüm Yazıları
20. yüzyıl içten patlamalı motorlara sahip araçların yüzyılı oldu.

Reuters haber ajansı Türkiye'nin yerli otomobil üretim hamlesi haberini abonelerine “Türkiye 3,7 milyar dolarlık ilk yerli otomobil projesini tanıttı” başlığıyla sundu. Haberde detay “ilk yerli” ibaresi olsa gerek. Çünkü arkası geliyor.

Türkiye'nin yerli otomobili yapılan tanıtım lansmanıyla görücüye çıkması arifesinde şunu gördük ki 7'den 77'ye her kesimde gururlanmaya, iri ve diri olmaya ne kadar bir özlem varmış. Çatlak seslere rağmen yerli otomobilin üzerine ay-yıldız düştü. Kısacası o bilinen cümle yüreklere işlendi “Dosta güven, düşman korku saldık”.

20. yüzyıl içten patlamalı motorlara sahip araçların yüzyılı oldu. Biz DEVRİM Otomobilini ürettik ama seri üretime geçemedik. 21 yüzyıl elektrikli otomobillerin asrı. Şimdi Türkiye DEVRİN otomobilini üretecek. Yani zamanın ruhunu yakaladık. Her şeyi Erdoğan karşıtlığı üzerine odaklanarak söylemselleştiren kesimler ne derse desin gururluyuz.

15 Temmuz sonrası irinlerinden ayıklanan Türkiye artık MİLLİ ruhla YERLİ hamlemler atıyor. Yerli gemi projesi MİLGEM, insansız silahlı ya da silahsız uçaklarımız, yerli Altay tankından, Atak helikopterine Aselsan'ın geliştirdiği milli yazılımlar. Roketsan çoktan milli roket ve füzelerimizi üretmeye başladı. Mehmetçiğimiz artık yeminini Milli Piyade Tüfeği üzerine yapıyor. Türk savaş jeti projesi adım adım ilerliyor. Liste uzun. Şunu dikkate almak gerekir ki askeri alandaki teknolojik ilerlemeler özel sektöre lokomotif olmaktadır. Örneğin yerli otomobile Atak Helikopter üretim ekibindeki teknik ekibin eli değdi. Aklın yolu bir.

Dünya 11 Eylül sonrası yeni döneme girdi

Yaşadığımız zaman diliminde olaylar birbirinden bağımsız değildir. Gerginliklerin, çatışmaların yaşandığı zamanımızda zayıf olan ülkelere yaşam hakkı verilmiyor. Suriye, Libya, Yemen, Afganistan gibi örnekleri çoğaltabiliriz. AB ile ABD bloğunun yanı sıra Rusya-Çin ekseni petrolün, madenlerin ve sömürünün olduğu tüm alanlara müdahil oluyorlar. Türkiye kendi karmaşası içinde boğulan Arap Liginin çatısında duran bir ülke olarak Avrasya Jeopolitiğinde adeta bir direnç gücü olarak yeni dönemde mücadele ediyor. Eğer Türkiye iç dinamiklerini siyasetten, ekonomiye, teknolojiden sosyal hayata güçlü tutamazsa “BEKA” tehlikesine karşı koyamaz.

FETÖ ile mücadele fikirleri millileştiriyor

Ne kadar parası olursa olsun ne kadar güçlü kaynakları olursa olsun bir ülke insan kalitesi ve potansiyeli ile yükselebilir. FETÖ ile mücadele ile temelde nesillerimizi bir karanlık ağdan kurtarıyoruz. Zihinlere işlenen o milli olmayan paralellikleri ortadan kaldırıyoruz. İnsanımız özüne dönüyor. Hiçbir şey sonsuza kadar devem etmez. Tarihin derin sayfalarından zamanın ruhu içinde bizi ait olan referans değerler artık daha fazla ön plana çıkıyor. İnsanımız artık yüksek sesle o maçlarda tezahüratları fiiliyata geçiriyor.

''Avrupa Avrupa duy sesimizi bu gelen Türklerin ayak sesleri''

Dünya yeniden kuruluyor ve Türkiye yerini MİLLİ VE YERLİ olarak ilan etti.