MOSKOVA ETRAFINDA GÜNDEM

​Bir süredir Rusya cephesine bakmadığımızı fark ettim. Son haftalardaki gelişmeler, oysa, Moskova'da ne oluyor ve Moskova ile diğerleri arasında ne oluyor sorusunu sormak; değişen bir şey yok ama yaşananlar yine de önemli demek için bize sebepler sundu.

Pazartesi 25 Mart 2024 00:00
14 MART BAĞDAT GÜVENLİK MEKANİZMASI ZİRVESİ: TÜRKİYE - IRAK İLİŞKİLERİNDE YENİ PERDE

Geçtiğimiz hafta son derece önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme hem Türkiye'nin terörle mücadele gündemi ve Türkiye-Irak ikili ilişkilerinde alınan yol ile ilgili hem de 7 Ekim sonrası Ortadoğu'da dengeler nasıl oluşabilecek acaba sorusu ile ilgili.

Pazartesi 18 Mart 2024 03:00
ABD-TÜRKİYE HATTINDA OLUMLU GÜNDEM SÖYLEMİ

Geçtiğimiz hafta, önce İbrahim Kalın'ın sonra Hakan Fidan'ın Washington'a ziyaretleri, takip edilen açıklamalar, Fidan-Blinken buluşması sonrası yayınlanan ortak metin gösterdi ki bu sefer siyasi konjonktür pozitif gündem konusunda daha olumlu sinyaller vermekte.

Pazartesi 11 Mart 2024 09:40
İRAN SEÇİMLERİ: NE BEKLİYORUZ?

İran'da Parlamento ve Uzmanlar Meclisi seçimi 1 Mart'ta gerçekleşti. Bu yazı yazılırken neredeyse gece yarısında olmamıza rağmen oy verme işlemi sona ermemiş, beklendiği üzere oy verme sürecinde uzatmalar ilan edilmişti.

Pazartesi 04 Mart 2024 03:00
İRAN SEÇİMLERİ: NE BEKLİYORUZ?

İran'da Parlamento ve Uzmanlar Meclisi seçimi 1 Mart'ta gerçekleşti. Bu yazı yazılırken neredeyse gece yarısında olmamıza rağmen oy verme işlemi sona ermemiş, beklendiği üzere oy verme sürecinde uzatmalar ilan edilmişti. Kimseyi şimdilik tatmin etmeyen bir seçimlere katılım oranı ile karşı karşıya olunduğu ve bu oranın yükseltilmesi için çalışıldığı ortada.

Pazar 03 Mart 2024 02:50
TÜRKİYE SOMALİ ANLAŞMASI: ANKARA, AFRİKA BOYNUZU'NA NE SÖYLÜYOR?

Geçtiğimiz hafta Somali Meclisi'nin Türkiye'nin Somali ile imzaladığı Savunma ve Ekonomik İşbirliği Çerçeve Anlaşmasını onayladığı kamuoyuna duyuruldu.

Pazartesi 26 Şubat 2024 10:55
MISIR TÜRKİYE NORMALLEŞMESİ TAMAMLANDI

Mısır ile ilişkilerin normalleşmenin ötesine taşınması, işbirliği, yüksek düzey diyalog ve iyileşme çerçevesinde tanımlanması son haftanın gündemiydi.

Pazartesi 19 Şubat 2024 09:20
PAKİSTAN SEÇİMLERİ

2024 Seçimler yılı Pakistan seçimleri ile başladı. Perşembe oy verme işlemi tamamlanmasına rağmen seçim sonuçlarının açıklanması Pazar gününü buldu ve sonuçlar yani İmran Han destekli bağımsızların yarışı önde bitirmesi, pek çoklarına göre sürpriz oldu. Aslında 2024 seçimlerinin 2018 seçimlerinin ters-yüz edilmiş bir tekrarı olması bekleniliyordu.

Pazartesi 12 Şubat 2024 03:00