Her zaman uygulanması zor olmuştur. Çoğu zaman fark edilememiştir. Genelde taşıyıcısı olunmuştur. Ne çok bilgi yükleniriz hayatımız boyunca. Ne çok şeyi ezberleriz bilgi diye.
İmgeler, simgeler, sloganlar dünyasındayız. Bu ise bizim gerçeklik algımızı hakikatten sıyırarak görsel algıya hapsediyor.
Dünya tarihinde elli yıllık, yüz yıllık zamanlar uzun süreler değildir. Kısa zamanlardır.
Çok garip günler yaşıyoruz. Bir yıl önce bunları rüyamda görseydim eyvah neler oluyor, dünyanın sonu mu geliyor, derdim. İnşallah dünyanın değil ama Siyonistlerin sonu gelsin artık. 7 Ekim'den beri tarihin seyrinin değiştiğine şahitlik ediyoruz.
Odak belirlemek bu çağın insanlarının en zor işi. Böyle olunca da derinleşmek ve tabiri caizse derinlerden maden çıkarmak imkânsız hale geliyor.
Barış kelimesi Türkçede köken bilgisi olarak varışmak / barışmak anlamına geldiğini de görüyoruz. Çünkü kaynaklarda etimolojik olarak ilk anlamı 'karşılıklı gelmek' olarak geçiyor. Yani her iki tarafın da birbirine varması olarak açıklanabilir.
Tasavvuf literatüründe ağızlara pelesenk olmuş bir cümledir "tasavvuf kâl ilmi değil, hal ilmidir". Galat cümle midir bilemiyorum, ancak ne hal ne de kâl tek başına fayda etmez.
İnsan dünyaya tertemiz bir kul olarak gelir. Akli ehliyetini kazandığı andan itibaren de işlediği fiillerden tek başına sorumludur.