HİKMETİ İLAHİ

Hani derler ya büyüklerimiz, vardır bir hikmeti ilahisi. Duymuşuzdur değil mi bu sözü? Kuran-ı Hakim ayındayız malumunuz. Yani dinimizin kitabının peygamber efendimize vahyedildiği Ramazan ayına giriş yaptık. Şükür bugün dördüncü günündeyiz. Evet, hikmet kelimesi büyük bir kelime. O yüzden kitabımıza hakim de denilmiştir. Yani hikmetler gösteren kitap. Hikmeti bize açan bilgilerdir. Bir arının bal yapmasındaki olağanüstü bilgiler silsilesi bize hikmettir. Çünkü arının başlı başına kendi varlığı bile içinde derin anlamlar barındırır. Arı'nın çiçeklerden polen toplaması hatta arıların koloni şeklinde yaşaması. Kraliçe arıyı beslemeleri. Arı'nın balı değil sadece bugün polenlerinin de büyük şifalar barındırdığı bilimsel gerçeklerle açıklanmış olması. Sadece bu arı ve bal, polen ilişkisinden yola çıkarak araştırdığımızda bilim adamlarının vardıkları sonuçlar hayret verici olarak karşılanıyor. Bunun gibi nice bilgiler alemin içinde saklı duruyor. İnsanoğlunun keşfedilmesini bekliyor.

Perşembe 14 Mart 2024 03:00
YAREN YİNE GELDİ

İnsanı gösteren sevgidir. Her şeyi sevgiden yaratan Allah'u Teala, Adem'e eşyanın isimlerini öğretti.

Perşembe 07 Mart 2024 03:00
DAVA İNSANI OLMAK

Dava insanı olmak hem de bu zamanda!

Perşembe 29 Şubat 2024 00:00
YILDIZLAR ALTINDA

Hepimiz aynı gök kubbenin altında koskocaman bir insanlık ailesi olarak yaşıyoruz. Bu öyle büyük bir etkileşim potansiyeli ki bunun farkında olmalıyız.

Perşembe 22 Şubat 2024 03:00
KIZILDERİLİDEN GAZZELİYE

Siyonizm son 200 yıla sığdırılan Filistin'deki topraklara geri dönme düşüncesi olarak nitelendiriliyor. Bu geri dönüş için benimsenecek her türlü hareket bir siyasi düşünce etrafında şekillendi.

Perşembe 15 Şubat 2024 03:00
NEDEN NEŞEMİZİ KAYBETTİK?

Gülümsemiyoruz gülümseyemiyoruz artık. Bizi engelleyen nedir? Eskiden bir araya geldiğimizde eğlendiğimiz dostlar arkadaşlar da yok artık. İnsanların etrafındaki dostluklar da dağıldı.

Perşembe 08 Şubat 2024 03:00
HEPİMİZ ÖZGÜRLEŞENE KADAR

Artık geri dönüşü olmayan bir yoldayız. Kitleler halinde batılı halklar özgürleşme çağrılarını dünyaya haykırırken "Filistin olmadan asla" diyorlar.

Perşembe 28 Aralık 2023 02:15
ÇOCUKLUĞUMDAN BERİ FİLİSTİN

Filistin Kurtuluş Örgütü lideri Yaser Arafat'ı çocukluk yıllarımda Almanya'daki evimizde, televizyondaki haberlerden izlediğimizi hatırlıyorum.

Perşembe 21 Aralık 2023 02:15